SON DAKİKA



Haber > Gündem > Geçmişte güvercin, bugün medya...

Geçmişte güvercin, bugün medya...

24 Eylül 2015 Perşembe - 12:21








Hisse alabilenler için önce geçmişteki kıssa: * İki berduş kasaba meydanında avare avare dolaşırken, bir kalabalığa rastlamışlar. Bakınırlarken bir güvercin uçup berduşlardan birinin omuzuna konmuş. Herkes toplanmış ve berduşa "Sen padişahımız olacaksın" demiş. Berduş; "Olmaz" diye ısrar etse de, inatçı kasabalılara yenik düşmüş. Padişahlığı kabul edip, arkadaşını da sadrazam yapmış. Aynı gün de başlamış zulme, boyun vurmaya, vergi salmaya. Arkadaşı; "Yapma eyleme, halk kızacak" deyince, çiceği burnunda padişah cevap vermiş; "Güvercin uçurup, padişah seçen halka böylesi az bile!" * Bugün, güvercinin yerine medyayı uçurup algı yaratanları konsa eksik ne kalır?

NASRETTİN HOCA'DAN...

"Senin oğlan aklını yitirmiş, siyasete atılmış" diyenlere Nasreddin Hoca; "Onun aklı zaten yoktu. Nesini yitirdi acaba?" diye sormuş.

ZİYA PAŞA'DAN...

Layık mıdır, insan olana vakt-i kazada / Hak zahir iken batıl içün hükmü imalet. * Gerçekten insan olan için; mahkemede hüküm verme sırasında hak apaçık ortada iken, onu yalan yanlış kararla değiştirmek lâyık mıdır?


SOSYAL REZİLLİK...

Şimdilerde bir "sosyal medya" türedi alem-i cihanda... Sanırım türeyen sosyal medya değil, sosyal rezillik olsa gerek...

HAFIZA DENİLEN...

Atalarımız; "Hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür", yani "İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır" derken, işine geleni hatırlayıp, işine gelmeyeni unutmak, ya da bir saat önce söylediğini hatırlamayarak, bir saat sonra tam tersinden dem vurmayı kast etmemişlerdir. Hele hele, siyasi çıkar adına!

BAYRAMLAŞMA


Bayramdan bayrama süslenen değil, Bayramları bile süsleyecek kadar insan olabilme dileğiyle, Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap