SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gençler, engelli kadının umudu oldu

Gençler, engelli kadının umudu oldu

10 Kasım 2016 Perşembe - 09:09




ERZİNCAN Gönüllü Gençler Derneği üyeleri, yalnız yaşayan ve 4 aylıkken düşmeye bağlı yürüyemeyen 56 yaşındaki Seyhat Cankut'a yardım eli uzattı.





Gönüllü gençlerin 3 katlı bir apartmanın bodrum katında oturan ve yürüyemediği için evden çıkamayan kadının evine asansör kurduğu Cankut, "Asansörle evden çıkıyor, tekerlekli sandalye ile hava alıyorum. Dünya varmış" dedi.

Kentte 2010 yılında yaşlı, kimsesiz, yetim, öksüzlere yardım amacı ile kurulan ve yaptıkları yardımlar ile adlarından söz ettiren Erzincan Gönüllü Gençler Derneği, yürüyemediği için sokağa çıkamayan, Seyhat Cankut'a umut ışığı oldu. Bayburtlu olan ve 4 aylıkken düşmeye bağlı olarak yürüyemeyen Seyhat Cankut, 1994 yılında ikinci evliliğini yapan Emrah Cankut ile yaparak Erzincan'a yerleşti. 1 yıl önce eşini kaybeden ve yalnız kalan Seyhat Cankut, eşinin ilk eşinden olan üvey kızının kendisine verdiği Demirkent Beldesin'deki 3 katlı bir apartmanın bodrum katında oturmaya başladı. 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ile ve yakınlarının yardımı ile geçinen Seyhat Cankut, yürüyemediği için evde adeta hapis kaldı. Arada bir dışarı çıkmak isteyen Seyyah Cankut'a Gönüllü Gençler Derneği elini uzattı. Engelli Seyhat Cankut'u evinde ziyaret eden dernek üyeleri, evin salonundan pencere kısmına asansör yaptırmak için, hayırseverlerin kapısını çaldı. Kısa sürede toplanan 4 bin 500 TL ile asansör sistemi evin içerisine kuruldu. Mutluluğu gözlerinden okunan Seyhat Cankut, şunları söyledi:

"Artık şimdi sokağa çıkabiliyorum. Dışarı çıktığımda tekerlekli sandalyeme binip biraz hava alıyorum. Dünya varmış. Gençlere örnek yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap