SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gençliğin Ata’sı Ata’nın gençliği

Gençliğin Ata’sı Ata’nın gençliği

21 Mayıs 2017 Pazar - 10:40








Türk milleti kederine mahkûm oturup kurtuluş çareleri düşünürken Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak kurtuluş müjdesini verdi. Atatürk bir ara “Benim doğduğum gün bugündür” demiştir. 19 Mayıs artık hem Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı hem de, Atatürk’ün temsili doğum yıldönümü olarak törenlerle kutlanır. Atatürk söz ve eylemleriyle gençlere büyük güven duyuyordu. Bu savaş özgürlük içindi. Özgür olmayan bir ülkede gençler kendi düşüncelerini yaşatamazdı.

Eğer o Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasaydı kim bilir hangi ülkenin sömürgesi olacaktık. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Kurtarıcımız Atatürk bu günü Türk gençliğine armağan etmişti. Yarınların umudu olan gençleri böylece onure etmiş, güven duygularını açığa vurmuştu. Gençlik de onun güvenini boşa çıkarmamış, onun aydınlık yolundan yürümüştü. Bundan sonra da Atatürk’ün devrimleri gençliğe sigortalanmıştır. Atatürk için gençlik kavramı çok büyük önem taşır. O, Türk milletini ileri taşıyacak ve onların köhnemiş fikirlerine karşı koyacak olanların genç fikirler olduğunu sezmişti. Gençlik bulunmaz bir nimettir. Fakat insanlar her nedense bunu biraz geç anlıyorlar. Gençliğin değerini zamanında anlamayanın yaşlandığında anlamasının da anlamı ve gereği yoktur. Gençlere güvenenler bunun karşılığını güvenle alır.

19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Gençlik sporla zindelik kazanır.  Spor beden eğitimidir. Spor bedeni geliştirir. Sağlıklı olmamızı sağlar. Spor yapanlar hayatta daha başarılı olurlar. İyi bir sporcu sağlam bedenli, becerikli ve başarılı bir insandır, içki, sigara kumar gibi alışkanlıkları yoktur. Spor kötü alışkanlıkların edinilmesine fırsat vermez.

Onun içindir ki Atatürk spora ağırlık vererek gençlerin vücut ve zekâ bakımından sağlıklı olmasına zemin hazırlamıştır. Sporu gençlere sevdirmiştir. 19 Mayıslar gençliğin Ata’sını hatırladığı, kendini yokladığı, geleceğe olan güvenlerini tazelediği bir zaman dilimidir. Bu günler milli birlik ve beraberliğimizin doruğa çıktığı zamanlardır. Bu zamanlarda gençlik coşkuyla dolu olur. Yarınlar gençliğin çırasıyla aydınlanacaktır.


Bu çıranın ışığı geleceğimize hayat katacaktır. Bu millet, yetiştirdiği gençliğe her zaman güvendi, gençlik bu güvenini boşa çıkarmadı. Atatürk gençlere armağan etti cumhuriyeti. Bu armağan geçen zamanla birlikte daha da kökleşti, kurumlaştı. Bu çınarın kökleri değerlerimizi iyice kavrayacaktır. Türk gençliği atasından aldığı emaneti yarınlara taşıyacak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap