A+ A-
Yorum
10

Giresun’u projelerle kalkındıracağız

Yayın Tarihi: 09.03.2015 - 09:55 | Güncelleme Tarihi: 09.03.2015 - 11:24
AK Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Avni Uydu, "2023 hedefinin aktif bir parçası olabilmek için göreve hazırız. Başarıya ulaşmak için bir

Giresun’un son dönemde yetiştirdiği değerlerden biri olarak sizi biraz tanıyabilir miyiz? 1967 Giresun doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi sırasıyla Bulancak Barbaros İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu, lise tahsilimi ise Bulancak Ticaret Lisesi’nde tamamladım. 1987 yılında KTÜ’de başlayan üniversite öğrenimimi 2000 yılında aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nda doktoramı alarak tamamladım. Ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde eğitimci ve bilim insanı olarak memleketimize hizmet vermeye başladık.

MİLLİ GELİR 12 BİN DOLAR

Bir akademisyen olarak siyasete atılmak ve bu alanda mücadele etmek sizi tedirgin etmiyor mu? Neden siyaset ve neden AK Parti? Gerçekten de siyaset kulvarı ve buradaki iklim bizim üniversite camiasına göre çok farklı. Tabii ki bu yola çıkarken tedirgindik fakat Giresunlu kardeşlerimizin şahsımıza gösterdiği ilgi bu tedirginliğimizi ortadan kaldırdı. Uzun süre hem Trabzon hem de Rize’de bulundum ve ülkemizin bu güzel vilayetlerinde gözlediğim ve yaşadığım güzelliklerin memleketime de hakkıyla yansımasını istiyorum. Bu bağlamda amacımız bizi yetiştiren bu topraklara hizmet etmek ve Giresunumuzun kalkınmasında bir nebze olsun katkımızın olmasıdır. Yaklaşık 7 bin kilometre kare yüzölçümüyle Karadeniz’in en büyük ikinci iliyiz ve memleketimin kadirşinas insanına borcumu ancak siyaset yoluyla ödeyebileceğim inancıyla siyasete atıldım. Neden AK Parti sorusuna gelince...

Yaşanan son 13 yıla bakıldığında o kadar anlamsızlaşıyor ki... Dünya arenasında genlerimizde var olan hakkı söylemek ve arkasında durmak erdemini Türk siyasetinde hiçbir siyasi hareket bu kadar tarihine yakışır şekilde bir duruş sergilememiştir. Ayrıca 2002 öncesi kişi başına düşen milli gelir 2.300 dolar, ihracat ise 31 milyar dolar iken günümüzde milli gelirin 12.000 dolar civarlarında olması, ihracatın ise 150 milyar doları aşması ekonomik kalkınma hamlesinin büyüklüğünü göstermektedir. Diğer taraftan hem sivil hem de askeri vesayeti sona erdirerek milli iradeyi mutlak olarak tesis etmesi AK Parti’nin neden 2023 vizyonuna sahip olduğunu ve neden 2071 yılını kendine gündem yapmasını açıklamaktadır. Kimsesizlerin kimsesi, mazlumların umudu olan, halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak kendine şiar edinmiş bir partiden siyasete atılmaktan dolayı son derece gururluyum.

Giresun’un sermayesi

Giresun’un en önemli sermayesi yaylaları, suyu, yani doğal güzelliğidir. Hükümetimizin başlattığı Yeşil Yol projesi ile doğa turizmi, bizim önerdiğimiz sağlık kompleksiyle de sağlık turizmini canlandırarak memleketimizde önemli bir istihdam alanı oluşturacağız. Ayrıca partimizin 2023 vizyonunda 17 adet lojistik merkez kurulum hedefi vardır. Bu alanda özellikle Tirebolu-Torul-Erzincan hattı İpekyolu’na ulaşacak güzergah olarak en düşük maliyetli ve en yüksek ekonomik kazanıma yol açması beklenmektedir. Dolayısıyla bu alanda özel bir enerji harcaması gerektiğine inanmaktayız. Karadeniz sahili vilayetleri için geçerli olan bir sorunumuz var: Yaşanabilir şehirlerin oluşumu.

2023 vizyonuyla da ilişkili olan bu hedefe ulaşmak için yapılması gereken kentsel dönüşümün tamamlanması ve trafik sorununu çözecek şehir içi raylı sistemle ulaşım hizmetleri dönüşümünün başarılmasıdır. Özellikle çok güzel bir kalemiz var ve buranın düzenlenmesi ve taşıtlara kapatılarak raylı sistemle ulaşımın sağlanması kalemizi turistler için çok cazibeli hale getirecektir. Giresun ve tüm ilçelerinin mevcut üst geçitlerinin asansörlü hale getirilmesinin yaşlı ve bedensel engelli kardeşlerimiz için önemli olduğunun farkındayız. Son olarak Karadeniz’in en büyük ilçe merkezi olan Bulancak ile ilgili 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ve bunun titiz bir şekilde takibinin de bizim için önemli olduğunu belirtmek isterim. Yoğun bir siyaset sonrası keyifli bir konudan bahsetmeden geçemeyeceğim. Giresunsporumuzun Süper Lig’e yürüyüşünü büyük bir sevinçle takip ediyoruz. Umarım önümüzdeki yıl maçlarımız şifreli kanalda yayınlanır. Ayrıca Giresun’da amatörde mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar dilerim. Son söz olarak amacımız muradımız aşımızın artmasıdır. Çocuklarımızın istikbalinin aydınlık olmasıdır Köylerimiz ıssızlaşmasın istiyoruz.
Göç vermeyeceğiz

Giresun’dan büyükşehirlere göç sorununa çözüm bulmak için neler yapılmalı? Maalesef İstanbul’da yaşayan Giresunlu hemşehrilerimizin Giresun’da yaşayanlardan fazla olması canımızı acıtıyor. Gençlerimizin gurbet yollarına düşmesini engellemek temel hedefimizdir. Milletvekili arkadaşlarımızla en üst düzeyde uyumu sağlamak ve “ben”den “biz” çıkarmak birinci önceliğimizdir. Ardından başta STK’lar olmak üzere ilimiz değerleriyle düzenli istişare kültürünü geliştireceğiz. İşsizliği azaltacağına inandığımız ve hükümetimizin 10. Kalkınma Planı ile uyumlu iki projemiz var: Fındık atıklarının ekonomik değer haline getirilmesi ve sağlık turizmine katkı sağlayacak Palyatif Bakım, Reabilitasyon ve Sağlıklı Yaşam Kompleksi. Bu projeleri partimizin 2023 vizyonunun bir argümanı olarak Avrupa Birliği fonlarından finanse etmeyi hedeflemekteyiz. Paydaşlarından birinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olduğu ve proje sorumlusu olarak görev yaptığım Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi adlı yaklaşık 10 milyon Euro’luk AB projesindeki deneyimlerim ve kazanımlarım bu projeleri hayata geçirme noktasında bizleri kendimizden emin kılmaktadır. Hesaplarımıza göre yaklaşık 85 bin tonluk fındık atıkları sosyoekonomik yönden kısıtlı kaynaklara sahip Giresunumuz için önemli bir ekonomik girdi sağlayacaktır. Fındığımızın yarı veya tam mamul halinde ihraç edilmesi hak ettiği değeri bulmasını sağlayacaktır. Bugün Trabzonlu kardeşlerimizin fındıktan kazandığı gelirin iki katını turizmden kazanması bizlere önemli bir değeri hatırlatmaktadır.

Huzurun tesisi 2023

Doç. Dr. Hüseyin Avni Uydu siyasi arenada yaşananları nasıl yorumluyor? Ülkemizde iç huzurun tesisinin 2023 hedeflerine ulaşmanın en önemli basamağı olacağı düşüncesindeyim. Partimizin başlattığı “Milli Birlik ve Kardeşlik” projesi olan çözüm süreci toplumsal rahatlamanın önemli bir parçası olacaktır. Ayrıca 3 dönem kuralı koyarak kendine güvenen ve kurumsallaşan partimize karşılık sürekli seçim kaybetmesine rağmen ana ve yavru muhalefetin yönetici kadrosunun siyasi arenada halen kendilerine yer bulmaları ülkemizde çok ciddi bir muhalefet sorununu ortaya koymaktadır. İnancım odur ki iktidarın mükemmeliyeti muhalefetin gücüyle orantılıdır.