SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halkın hükümet beklentisi

Halkın hükümet beklentisi

15 Haziran 2015 Pazartesi - 09:41








Seçimler bitti, zavallı halkın dertleri bitmedi. Partiler, özellikle halkın kendilerinden beklentileri olan partiler CHP ve MHP bu insanların beklentilerine cevap verip ülkede bir an evvel istikrarın hakim olmasını beklerken ne yazık ki parti liderleri adeta stres atıp zevk yapmaktadır. Hükümet boşluğunda dolar fırlamış, borsa batmış, piyasada vurguncular almış başını fırsata yatmış ama bizim muhalif parti liderlerinden halen ciddi bir beyanat duyamadık. Bunca çalışma çabalama ve devlet kesesinden masraflar güme gitti, kıytırık bayraklar, propagandaların masrafları hep devletten, yani halktan. Peki sonuç? Fos. Halk yine hüsranları oynayacak. Olan bize olacak. Parti liderlerinin tuzları nasılsa kuru.

Hükümet varmış yokmuş asla umurlarında değil. Mesela CHP’den başlayalım. Ne oldu, sonuç 0-0 maç berabere belki de averajla yine mağlup. "Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur"... Sil baştan. İlle de %25 ile memlekette lider olma peşinde. Olmaz... Halkın teveccühü bu kadar Sn. Kılıçdaroğlu. Haluk Koç'u dinleyen zanneder ki CHP %40-50 oy almış. Bir Tayyip Erdoğan fobisi gidiyor. Önce hükümet ol, sonra gıtgıt yap. Elbette Cumhurbaşkanı'nın bazı aşırı tavırları halkın da hoşuna gitmiyor. Olmaması gerekenleri hükümet olunca ikaz eder tavır koyarsın. Zaten AKP’nin kaybettiği oy yüzdesinde Sn. Erdoğan'ın tavırlarının payı da var. Öyle değil mi?

Ha, gelelim MHP’ye... Sn. Bahçeli de yakaldığı %3 artı ile sanki Çaldıran’da zafer kazanmış. Be birader yani anlasana, MHP’ye gelen bu fark oylar halkın HDP karşısında sana verdiği destektir. Peki sen halkın desteğini halk adına kullanmaz isen bar bar bağırarak "erken seçim" dediğin meselede ilk fırsatta bu %3 eleden gidecek, belki de keseden de yiyeceksin. Sn. Bahçeli, siz bakmayın goygoycu takımına, bir kenara yazın, bir dost da demedi demeyin! Erken seçim olsun, halk kendi menfaatlerini biliyor. Biz dere tepe geziyoruz. Şehirlerde sizin siyasi uzmanlarınız(!) gibi otellerde motellerde al gülüm ver gülüm yapmıyoruz. Bu oylar geri gidecek. Kime gidecek? Muhtemelen hükümet kurması garanti olan kim ise onlara gidecek. Bundan HDP de payını alacak, CHP de. Halkın hükümet kurulması konusunda şu an en çok beklenti bir AKP-MHP koalisyonudur. Zira yakışan da budur. Tabanda AKP ve MHP'de ayrılık yoktur.

Vaka CHP MHP'den daha fazla milletvekili çıkarmış ama AKP-CHP hükümetinin muhtemel sancıları ortada. En fazla iki ay ömrü var. Zira hamur ve ideoloji farklı. Söylemler, beklentiler farklı. MHP’nin "Barış süreci(!) ve Cumhurbaşkanı tavırları" blokajı elbette oturulup konuşulur. Memleket meselesi olunca MHP'nin hoş "Gelin bir iç harp olsun" diyecek hali yok. Amma bu adamları da bu denli şımartmanın alemi de yok yani. Sn. Erdoğan’ın bidayette söylediği "Gerekirse baldıran zehiri içeriz" dediği olay oldu işte. Baldıran zehiri AKP’ye en az %5 oya mal oldu. Şimdi yapılması gereken, Sn. Bahçeli'nin muhtemel erken seçimde galip değil daha kötüsü mağlup olacağını görebilmesidir. Zira köylü Mehmet ağa diyor ki; "MHP alsın da alsın %10 daha oy alsın, peki sonra ne olacak?" CHP ne oldu ise MHP de onu olacak, yine olan vatandaşa olacak. Unutmayın, bu halk "Çarıklı erkân-ı harp"tır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap