SON DAKİKA



Haber > Gündem > Haluk Levent meydan okudu: "Açıklasınlar bırakırım"

Haluk Levent meydan okudu: "Açıklasınlar bırakırım"

12 Nisan 2020 Pazar - 12:41




Ünlü sanatçı Haluk Levent, kurucusu olduğu AHBAP platformu ile ilgili 10 bin aileye yardım yaptıklarını açıkladı. Levent, “Bir tanesinde bile; bir hayırsever, parayı, ihtiyaç sahibine değil de bize vermişse ya da başka bir yere, çıkıp açıklasın… AHBAP başkanlığımı bırakırım” ifadelerini kullandı. Kaynak: Haluk Levent meydan okudu: "Açıklasınlar AHBAP başkanlığını bırakırım"





AHBAP Platformu kurucusu ünlü sanatçı Haluk Levent, Ayşe Arman’a samimi açıklamalarda bulundu. AHBAp Platformu ile neler yaptıklarını anlatan ünlü sanatçı Levent, korona günlerinde yaptıkları çalışmalarından da bahsetti.

İşte Ayşe Arman’ın röportajı:

“AHBAP Platformu” deyince, hepimiz ayağa kalkıp, saygı duruşuna geçiyoruz, alkışlamaya başlıyoruz. O kadar inanıyoruz ki ona ve tüm AHBAP’lara… Hele şu Corona günlerinde yaptıkları, takdire şayandı. Haluk Levent’le uzun uzun konuştum. Yani öyle kolay bitmeyecek.

ŞEFFAFLIK BİZİM GÖBEK ADIMIZ

Neydi en önemli eksiklik?


-Şeffaflık. Bizim derneklerimizde, vakıflarımızda genel olarak böyle bir sorun var. Yardım için para yatırıyorsunuz mesela. Hiçbir şekilde o yatırılan paraların ne olduğunu, nereye gittiğin bilmiyorsunuz. Adını vermek istemiyorum, birtakım şeyler yaşandı böyle bu ülkede…

Deniz Feneri’ni kastediyorsun…

-Evet, nerede o paralar? Ne oldu? Tamam şöyle bir durum var, bizler, vicdanımızı, “Yardım yaptık” diye rahatlatıyoruz. Bu, güzel bir şey. Fakat daha da güzelini yapmamız gerekiyor. Hem vicdanımızı rahatlatalım hem de gerçekten bu yaptığımız yardımın, ihtiyaç sahibine ulaşıp ulaşmadığını kontrol edelim.

MEYDAN OKUYORUM! BİR HAYIRSEVER; PARAYI, İHTİYAÇ SAHİBİNE DEĞİL DE BİZE VERMİŞSE ÇIKIP AÇIKLASIN… AHBAP BAŞKANLIĞINI BIRAKIRIM!

Sizin en önemli özelliğiniz bu mu? Şeffaf olmanız…


-Evet. Biz yaptığımız çalışmalarda, tam 10 bin aileye, hayırseverlerden yardım götürdük. Çocuklarını ameliyat ettirdik, tedavilerini üstlendik, ev tuttuk, iş bulduk. Daha pek çok şey. Hepsi ama hepsi şeffaftı. Meydan okuyorum: 10 bin görev yapmışız bugüne kadar, bir tanesinde bile; bir hayırsever, parayı, ihtiyaç sahibine değil de bize vermişse ya da başka bir yere, çıkıp açıklasın… AHBAP başkanlığımı bırakırım! Bu kadar emin her şeyden. Her şeyi, toplumun ve sosyal medyanın gözü önünde yapıyoruz.

Sistem nasıl işliyor?

-Bir ihtiyaç sahibi var, bir de hayırsever. Biz, onları buluşturuyoruz. “Buyurun kendiniz çözün!” diyoruz. Mesela bugünkü olay: Bir çocuğumuz var, adı Emre. Hastaneye kaldırıldı. Medical Park’a. Özel hastane. Tahliller yapıldı. Acilen ameliyat edilmesi gerekiyor. Bu çocuğun başka yere gitme ihtimali yok. 2,5 yıldır da tedavi görüyor. Küçücük de bir çocuk. Hastaneyle pazarlık yaptık, “50 bin lira” dediler. Bu kadar inebiliyorlar. Annesi Emre’nin başında. Perişan. Yardım istiyor bizden. Biz şunu yapıyoruz. İstanbul AHBAP’taki çocuklar, ailenin üzerine bir araba var mı, ev var mı, bir mal mülk var mı araştırmasını yapıyor. Çevresinden, mahalleden, muhtarlıktan, e-devletten gereken bilgiyi öğreniyor. Emin olunca diyorlar ki, “Haluk Abi, bu annemizin hiçbir şeyi yok!” O zaman, ben bir tweet daha atıp diyorum ki, “Her kim ki bu çocuğumuzun ameliyat parasını karşılayacak, Corona günlerinden sonra ilk konserimi onun evinde vereceğim. Gitarımı alıp, şarkılar söyleyeceğim…” Ve hemen bir hayırsever arıyor, ki aradı, sevgili Arzu Çebi Ablamız, “Tamam, ben bu çocuğumuzun tedavisini üsteleniyorum!” dedi. Dün akşam oldu bu. Hemen yayınladık, çocuğumuz ameliyat oluyor, ben de Corona günlerinden sonra Arzu Ablama gitar çalmaya gideceğim.

BAZEN ŞARKI SÖYLÜYORUM, BAZEN BÖREK AÇIYORUM, BAZEN BİRLİKTE KAVALA KURABİYESİ YAPIYORUZ…

Yanına gittiğinde tekrar tweet atıyor musun?


-Tabii ki! Tamamlıyorum görevi. Diyorum ki, “Hatırlarsanız Arzu Ablamız şu çocuğumuza yardım etmişti, şimdi ben de ona şarkı söylüyorum!” diye tweet atıyorum. Bunu 4 yıldır yapıyorum. Binlerce eve girdim, binlerce yere gittim. Onlar yardım ettiği için ben de küçük bir jest yapıyorum. Bazen şarkı söylüyorum, bazen börek açıyorum, bazen birlikte Kavala kurabiyesi yapıyoruz, maç izliyoruz. Pek çok şey. Bildiğimden de değil. Amaç, o dayanışmada, omuz omuza olmak. Yüzde 90’ı “Gelmene, şarkı söylemene, yemek yapmana gerek yok” diyor ama ben ille de gidiyorum. Onlar, o yardımı, sadece ben geleyim diye yapmıyorlar, gönülden yapıyorlar ama bu bir dayanışma, o yüzden mutlaka orada oluyorum. Hep beraber fotoğraf çektiriyoruz. Eğleniyoruz. Bu dayanışmayı ortaya koyuyoruz. 4 yıldır böyle gidiyor bu.

GECE ROCKSTAR’IM, GÜNDÜZ BİR ÇOCUĞUN AMELİYAT PARASI İÇİN BAŞHEKİMLE PAZARLIK EDEN ADAM…

Sivil toplumculuğun, neredeyse müzisyenliğinin önüne geçti. Şarkı da söyleyebilen STK lideri muamelesi yapılıyor sana. Hoşuna gidiyor mu? Yoksa sıkıntı yaratıyor mu?

-Şarkı söylemek çok sevdiğim bir şey. O, hep kalbimde. Konserlerim devam ediyor. Fakat şöyle şeyler oluyor. Binlerce insana konser vermişim, rockstar’ım o gece. Ama ertesi sabah, Bingöl’den gelen bir çocuğun ameliyatı için hastanenin başhekimiyle pazarlık etmek zorunda olan biriyim.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap