SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hasan Karal "ÇAYKUR haksız yere infaz edildi."

Hasan Karal "ÇAYKUR haksız yere infaz edildi."

18 Haziran 2012 Pazartesi - 16:36




AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 9 Mayıs'ta başlayan yaş çay sezonunu değerlendirerek yapılan çay eylemleriyle ÇAYKUR'un haksız yere infaz edil





Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde basın mensupları ile bir araya gelen Karal, milletvekili olduğu günden bu yana haftanın 3 gününü Ankara'da, 4 gününü de Rize'de geçirdiğini hatırlattı. Yaş çay kampanyası sonrası bazı grupların çay eylemlerinde bulunduğunu ifade eden Karal “Çayla alakalı sıkıntılarda özellikle özel sektör çay fabrikaların 66,5 kuruşa inecek fiyatlarda çay alımı yapmaları çok etkili olmuştur. Özel sektörün bu alım politikasının faturası ÇAYKUR'a kesildi. ÇAYKUR haksız yere infaz edildi. ÇAYKUR birinci sürgünde günlük 7 bin ton kapasite ile kampanya sürgün sonuna kadar üreticisinden 230 bin tona yakın çay aldı. Kısacası ÇAYKUR, üreticisine karşı görevini layıkıyla yerine getirdi. Şu an özelleştirilmeyen tek Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) ÇAYKUR'dur. Üreticiler ÇAYKUR'un bölgenin sigortası olduğunu unutmamalı. ÇAYKUR'u yerden yere vurursak birilerinin ekmeğine yağ süreriz. Başta üretici olmak üzere tüm yetkililerin ÇAYKUR'un yanında olması, kurumu koruması gerekir” dedi. Karal, Rize’de işsizlik oranının en aza indirilmesi için çalışma yaptıklarını da kaydederek “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başlattığı 'Toplum Yararına İstihdam' projesi kapsamında ilimizde 2 bin 400 kardeşimizi işsahibi yaptık. Bu kardeşlerimiz normalde 6 ay çalışacaktı ama çalışma tarihlerini 9 aya çıkardık. Rize İş-kur Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre ilimizde 6 bin civarında işsiz kardeşimiz var. İktidarımızın en fazla önem verdiği konulardan biri olan işsizlikle mücadele meselesinde ilimizde tek işsiz kişi kalmayacak şekilde çalışacağız” diye konuştu. Hukuki meseleler nedeniyle yapımına uzun suredir başlanamayan Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi'nin son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Karal, “OSB'de mutlu sona yaklaşıyoruz. Hukuksal sorunları aştık. OSB'nin kurulacağı alandaki arazilerin kamulaştırılması adına 10 milyon liralık istimlak bedeli ayrıldı. Arazi sahipleriyle en kısa sürede anlaşma yaparak Organize Sanayi Bölgesi’ni ilimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap