SON DAKİKA



Haber > Gündem > Havaalanına 2. pisti yapacağız!

Havaalanına 2. pisti yapacağız!

31 Mart 2015 Salı - 16:38




Ömer Yıldız yaptığı açıklamada Trabzon Havalimanına ikinci pistin yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.





Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon milletvekili aday adayı Ömer Yıldız yine iddialı konuştu. Yıldız yaptığı açıklamada Trabzon Havalimanına ikinci pistin yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekerek, marka şehir olma yolunda ve turizmde her geçen gün emin adımlarla hedefe ulaşmaya çalışan  şehrin bu havalimanı ile yeterli altyapıyı oluşturamayacağını söyledi.

İşte Yıldız'ın açıklamaları: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geldiğinde ikinci pist yapılacağını çok açık sözlerle belirtmişti, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da Ordu’da kamuoyuna Doğu Karadeniz Kalkınma Eylem Planı’nı açıklarken Trabzon Havaalanı’na ikinci pistin yapılacağını söylemişti. Burada bizlere düşen görev verilen bu sözlerin bir an önce yerine getirilmesi için var güçle çalışmak olacaktır.

Trabzon’u 2014 yılı içerisinde 3 milyona yakın turist ziyaret etmiştir. 2013 yılı verilerine göre %50 oranında artış olmuştur. Bu 3 milyon turistin  2 milyonunu yerli 1 milyonunu yabancı turistler oluşturmaktadır. 2014 yılı turizm geliri 300 milyon dolar olmuştur. Turizm sadece ilimizin değil aynı zamanda bölgemizin can damarıdır. Trabzon Havalimanı her geçen yıl uçuş sayısını arttırmakta yaz döneminde yaklaşık günde 75 uçuş yapılmaktadır. Ama gün geçtikçe mevcut pistin talebi karşılayamayacağı ortadadır. Japonya’da  denizi doldurmak suretiyle uluslararası havaalanı inşaa edildi. Komşumuz Yunanistan da iskele gibi yapılmış ada meydanları var. Meis adasındaki meydanın boyu ada ile eşit ve iki dağın arasındadır. Bunları dikkate alarak Trabzon’a ikinci pistin yapılması hem uygundur, hem de zorunludur. Milletvekili seçildiğim takdirde bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için milletvekili arkadaşlarımla var gücümle çalışacağım."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap