SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Hepimiz ulusalcıyız, hepimiz yenilikçiyiz”

“Hepimiz ulusalcıyız, hepimiz yenilikçiyiz”

01 Mart 2013 Cuma - 08:56




CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İlker Başbuğ'u Silivri Cezaevi'nde ziyaretinde arandığını ancak BDP'lilerin Öcalan'ı ziyaretinde aranmadıklarını





İnce, yeni anayasa konusunda basında AK Parti’nin ilerici, özgürlükçü bir anayasa istediği, CHP’nin de bu konuda statükocu, gerici bir tavır aldığı yönünde haberler yapıldığını belirterek, "AKP-PKK anayasası yapmak istiyorlar" dedi. Muharrem İnce, partisinin bir grup milletvekili ile Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Düzenledikleri basın toplantısından önce basında ‘Ulusalcı Deklarasyon’, ‘CHP’de Çatlak Ses’ gibi haberler yapıldığını belirten İnce, daha ne söyleyecekleri bilinmeden yapılan bu haberlere tepki gösterdi. İnce, "Hepimiz ulusalcıyız, hepimiz yenilikçiyiz. Bir grup arkadaşımız burada ama farklı 25-30 kişi de olabilirdi. Herhalde 135 kişiyi burada getiremezdik" dedi. Basında AK Parti’nin yeni anayasa konusunda özgürlükçü, demokrat bir anayasa yapmak istediği, CHP’nin ise 1930’ların kafasında gerici, statükocu bir anayasa istediği yönünde haberler yapıldığını belirten İnce, "Şimdi size o komisyonda CHP’li üyelerin önerdiklerini ve AKP’nin reddettikleri anlatacağım" diyerek şunları kaydetti: "Biz, seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesini istemişiz, AKP reddetmiş. Biz yargı bağımsızlığı istemişiz, yargı hükümetin sopası olmasın, HSYK Savcılar Yüksek Kurulu ve Hakimler Yüksek Kurulu diye ikiye ayrılsın, o yüksek kuruldan bakan ve müsteşarın çıkarılmasını istemişiz, AKP reddetmiş. Biz hem işçi hem memur ‘tüm çalışanlar için grev hakkı’ istemişiz, AKP reddetmiş bunu."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap