SON DAKİKA



Haber > Gündem > Her vatandaş eşittir

Her vatandaş eşittir

21 Nisan 2013 Pazar - 10:45




Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu’nun düzenlediği aylık kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı.





Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu tarafından Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısına katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm sürecini anlattı. Çözüm sürecinin kesinlikle bir pazarlık süreci olmadığını vurgulayan Bağış, "Çözüm süreci, Türkiye’nin herhangi bir kesimine yönelik bazı açılımların yapılma süreci de değildir. Çözüm süreci, Türkiye’nin tamamı ile alakalı bir süreçtir. Çözüm süreci, yeni başlayan bir süreç de değildir. Çözüm süreci 3 Kasım 2002’de başlamış, her geçen gün güçlenerek devam eden bir kardeşlik sürecidir. Çözüm sürecini tek cümleyle özetlemem gerekirse Anayasa'mızdaki, 'Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı eşittir' ibaresinin uygulamaya geçme sürecidir” şeklinde konuştu. Anayasanın her vatandaşın eşit olduğunu ifade ettiğini söyleyen Bağış, “Karadeniz’deki kardeşlerimiz hiç mağduriyet çekmedi mi?1960’da başlayan bir Karadeniz otoyolu projesinin tamamlanması 40 yıla yakın sürer miydi? Ama bu ülkede mağduriyet yaşayan her bölge oldu. Düşünün, rahmetli Özal bu ülkeye çok büyük emekleri geçmiş bir büyüğümüzdü. Cumhurbaşkanı bile oldu ama Kürt olamadı. 'Benim annem Kürt’tü' dedi. 'Benim teyzem Türkçe bilmezdi' dedi ama 'Kürt’üm' diyemedi. 20 yıl evvel bu ülkede cumhurbaşkanlarının bile etnik kökenini dile getirmeye korktuğu bir ülkeyken bugün devletin televizyonu günde 24 saat Kürtçe yayın yapabiliyor. Bu ülkenin en büyük çoğunluğu gençlerden oluşur. Bu çoğunluğa ayrımcılık yapan bir devlet vardı. 'Başını açarsan üniversiteye gidebilirsin, açmazsan gidemezsin' ayrımcılığı var mıydı? Vardı. Katsayı gibi insanlık dışı bir uygulama var mıydı? Vardı. İşte bütün bunlar çözüm sürecinin parçaları. Bu ülkede her öğrencimiz, her vatandaşımız eşit olmalı ama bayrağımız bir olmalı. Devletimiz bir olmalı. Dilimiz bir olmalı, devletimiz, ülkemiz bir olmalı. Bundan hiç kimsenin bir meselesi olamaz” diye konuştu. Terörün maliyetinin en mütevazi hesapla 350 milyar dolar olduğunu dile getiren Bağış, bu belanın olmaması durumunda 2023 hedefi olan 25 dolar milli gelire belki de ulaşmış olabileceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Kasım Usta, Bakan Bağış’a hediye takdiminde bulundu. Program çıkışında bir gelin ve damadın fotoğraf çekimine rastlayan Bakan Bağış, genç çifte mutluluklar dileyerek birlikte fotoğraf çektirdi. Egemen Bağış daha sonra Üsküdar Belediyesi’nin bugün açılışını yaptığı Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’ni ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Bağış, atölyeye inerek uçurtma yapan çocuklarla bir araya geldi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap