SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmralı süreci yerli malı bir süreçtir

İmralı süreci yerli malı bir süreçtir

12 Şubat 2013 Salı - 09:26




Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bu süreç öyle bir süreç ki ‘yerli malı’ bir süreç. Sonuç alma ihtimali bölgedeki dengelere etki edecektir. Süreci engel





ADALET Bakanı Sadullah Ergin, bu hafta İmralı’ya BDP hayetinin gidebileceğini söyleyerek, "Süreci ne kadar kısa bir zamanda gerçekleştirirsek, sabote ihtimalini azaltmış oluruz. Makul bir zamanın ötesine taşımamak gerekir" dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya BDP’den ikinci heyetin gitmesiyle ilgili "Önümüzdeki hafta bir miktar gelişme olabileceğini düşünüyorum. Bu süreç öyle bir süreç ki ‘yerli malı’ bir süreç” dedi. Ergin, 4. Yargı Paketi ve İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a salı günü sunum yapacaklarını da kaydetti. Bakan Ergin, dün Kanal 24’te katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin şu açıklamaları yaptı: * İNSANİ REFLEKS: Başbakanımızın Ergin Saygun’un gerek çocuklarını telefonla araması gerek hastaneye gitmesi, insani reflekstendir. * PAKET SALI SUNULACAK: 4. Yargı Paketi’nin Bakanlar Kurulu’na gelmesini beklemiyorum. Salı günü Başbakan’a arzımız olacak, İnsan Hakları Eylem Planı ile birlikte. İkisi 14 ana başlıkla AİHM’deki ihlalleri tasnif ettik. Bakanlıkların ev ödevlerini ve takvim belirledik. * GELİŞME OLABİLİR: İmralı’ya heyet konusunda önümüzdeki hafta bir miktar gelişme olabileceğini düşünüyorum. Toplumun sürece bakış açısını gerçekten gıptayla izliyorum. Fevri davranışlar, tribünlerin hoşuna gidecek sloganları istemiyor toplum. * KARDEŞİ GÖRÜŞECEK: Adaya kim gitsin gibi son derece teferruat sayılabilecek bir noktada kesintiye uğratmak, meselenin büyüklüğü, ortaya çıkacak sonucun azameti karşısında, bana göre teferruat. Pazartesi, kardeşinin bir talebi olmuş ama hava ve yol şartlarına bakacağız. Bir engel yok. * YERLİ MALI SÜREÇ: Bu süreç öyle bir süreç ki ‘yerli malı’ bir süreç. Sonuç alma ihtimali bölgedeki dengelere etki edecektir. Süreci engellemeye dönük girişimleri olabilir. Ne kadar kısa bir zamanda gerçekleştirirsek, sabote ihtimalini azaltmış oluruz. Makul bir zamanın ötesine taşımamak gerekir diye düşünüyoruz. * YENİ ANAYASA: 2010’da anayasa değişikliklerini Türkiye realitelerini bakarak hazırladık. Anayasa Mahkemesi mesela tek oy sistemini iptal etti. Ama AK Parti’nin getirdiği teklif, partinin teklifidir. Komisyon, bir diğer partinin getirdiği öneriye tamamen katılmak zorunda değil. Anayasa Mahkemesi gibi negatif yasa koyan bir mahkemenin parlamento tarafından seçilmesinden daha doğal bir şey olamaz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap