SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte dev operasyonun perde arkası! 'Türkiye ve Rusya'ya son anda haber verildi' iddiası

İşte dev operasyonun perde arkası! 'Türkiye ve Rusya'ya son anda haber verildi' iddiası

11 Şubat 2022 Cuma - 17:04




New York Times Gazetesi DEAŞ lideri el-Kureyşi'nin öldürüldüğü operasyonun bilinmeyen ayrıntılarını yazdı. ABD'li yetkililerin operasyonun başlamasına kısa bir süre kala Suriye'nin kuzeybatısında askerleri bulunan Türkiye ,İsrail ve Rusya'ya haber verdiği iddia edildi.





ABD geçtiğimiz hafta Türkiye sınırına yakın Atme Kasabası civarında başlattığı operasyon sonrası DEAŞ lideri el-Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Terör örgütü liderinin öldürüldüğünü bizzat duyuran ABD Başkanı Joe Biden, dünyanın büyük bir terör tehdidinden daha kurtulduğunu belirterek, Kureyşi'nin işlediği suçlarla yüzleşmek yerine kendini patlatarak intihar ettiğini duyurmuştu. Dünyanın an be an takip ettiği operasyonun perde arkasını ise bugün New York Times Gazetesi yazdı. İşte dev operasyonun perde arkası Türkiye ve Rusyaya son anda haber verildi iddiası

KUREYŞİ'Yİ ELE VEREN İLK İPUCU: BACAĞINDAKİ SAKATLIK

Terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin yakalanması için 2 yıl sürdürülen insan avında ilk önemli ipucu geçtiğimiz sonbaharda geldi. 'ABD'nin casus drone'larından biri Suriye'nin kuzeybatısındaki üç katlı bir binanın tepesinde yıkanan sakallı bir adamı görüntüledi. Adam sağ bacağını kaybetmişti. Bu fiziksel sakatlık el-Kureyşi'yi ele veren ilk sinyal oldu.

El-Kureyşi'nin 2015 yılında Irak'ın Musul kentine düzenlenen hava saldırısında bir bacağını kaybettiği ABD güçleri tarafından biliniyordu. Eşkale uyan şahıs ABD güçlerince sıkı takibe alındı. Hava güvenlik kameraları, gizli dinleme sensörleri ve yakındaki muhbirler de kimliğini doğrulayınca ABD operasyon için düğmeye bastı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap