SON DAKİKA



Haber > Gündem > İyi Parti'de seçim değerlendirmesi: İttifak, oy kaybettirdi

İyi Parti'de seçim değerlendirmesi: İttifak, oy kaybettirdi

03 Haziran 2023 Cumartesi - 14:22




İYİ Parti’de seçim sonuçları değerlendirildi. Bazı partililer, Akşener ile görüşmelerde “Millet İttifakı’nın İYİ Parti’ye oy kaybettirdiği görüşünü” savundu





İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu ve 28. dönem milletvekillerini bir araya getirdi. Görüşmelerde parti stratejisi, 24-25 Haziran'da yapılacak olağan kurultay ve Millet İttifakı'nın geleceği tartışıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre, genel olarak parti içerisinde Millet İttifakı'nın teknik anlamda 28 Mayıs akşamı sona erdiği görüşü hakim. Bazı parti üyeleri, Akşener ile yapılan görüşmelerde "Millet İttifakı'nın İyi Parti'ye oy kaybettirdiği" görüşünü savunarak, " CHP'nin izlediği yanlış politikalar ve siyasi hatalar nedeniyle İyi Parti'nin milliyetçi muhafazakar seçmeni kucaklayamadığını" belirtti.

CHP içerisinde de Akşener'in masadan ayrılmasının ittifaka zarar verdiği konuşulurken, bazı parti üyeleri ise ittifakın sağlıklı bir şekilde yürütülemeyeceğini savunuyor. İyi Parti'nin "ana muhalefet partisi olabileceği" ifade edilirken ittifaka dahil olmama fikri de dile getirildi.

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in "İyi Parti'nin belirli illerde ayrı listede çıkarma ısrarının Millet İttifakı'na 15-20 milletvekili kaybettirdiği" açıklaması tepkiyle karşılandı.

İyi Parti yöneticilerinden Metin Ergun, "Sözünüz kadar oyunuz olsaydı sonuç değişirdi" ifadesini kullanırken, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ise "Seçmeni olmayan partilerin yöneticilerinin konuşmalarına dikkat etmeli" şeklinde bir paylaşımda bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap