SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karamollaoğlu'ndan NATO'ya karşı D-8 vurgusu: Aylardır devam eden bir soykırım ve sessiz kalan bir NATO...

Karamollaoğlu'ndan NATO'ya karşı D-8 vurgusu: Aylardır devam eden bir soykırım ve sessiz kalan bir NATO...

12 Temmuz 2024 Cuma - 15:26




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail rejiminin Gazze'de sürdürdüğü soykırıma NATO'nun sessiz kalmasına tepki gösterdi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail rejiminin Gazze'de sürdürdüğü soykırım üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı NATO toplantısına tepki gösterdi.

NATO ülkelerinin Gazze'deki soykırım ve katliama sessiz kalmasını sert dille eleştiren Karamollaoğlu, "Dün NATO toplantısının yapıldığı saatlerde siyonist İsrail, okul bombalayarak top oynayan çocukları katletti. Fakat bir kınama bile yapılmadı. Aylardır devam eden bir soykırım ve sessiz kalan bir NATO... " dedi.

İnsanlığın barış ve huzura kavuşmasının İslam birliğinden ve D-8 kuruluşunu harekete geçirilmesiyle mümkün olacağını ifade eden Karamollaoğlu, "D-8'in tüm insanlığın huzuruna vesile olacak; barış, diyalog, adalet, eşitlik, adil düzen ve insan hakları ilkeleri İslam coğrafyasının kurtuluş reçetesidir. Filistin tüm İslam âleminin kırmızı çizgisi olmalıdır ve melun İsrail'e karşı topyekûn bir karşılık verilmelidir" ifadelerini kullandı.

İşte Karamollaoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Dün NATO toplantısının yapıldığı saatlerde siyonist İsrail, okul bombalayarak top oynayan çocukları katletti. Fakat bir kınama bile yapılmadı. Aylardır devam eden bir soykırım ve sessiz kalan bir NATO... Tüm üye ülkelerin bulunduğu toplantıda; dünyanın gözü önünde yaşanan soykırım görmezden gelinmiştir. Rusya-Ukrayna savaşına dikkatleri çeken liderlerin, İsrail'in zulmüne göz yumması, Batı'nın alışıldık ikiyüzlü politik bir oyunudur. Bizler, bu çifte standarta evvelden beri aşinayız..

Bir kez daha belirtmek isteriz ki; İsrail'in hedefi sadece Filistin değildir. İsrail kurulduğu günden bugüne tüm coğrafyayı kana bulamış, barışı ve huzuru her daim tehdit etmiştir. İslam ülkeleri arasında bir birliğe ihtiyaç vardır.

Bölünmüş, ayrı düşmüş, diyaloğu kesmiş bir İslam coğrafyasında barış tesis edilemez; emperyalizm ve siyonizme karşı durulamaz. D-8'in tüm insanlığın huzuruna vesile olacak; barış, diyalog, adalet, eşitlik, adil düzen ve insan hakları ilkeleri İslam coğrafyasının kurtuluş reçetesidir. Filistin tüm İslam âleminin kırmızı çizgisi olmalıdır ve melun İsrail'e karşı topyekûn bir karşılık verilmelidir."

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap