SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 kuruşluk dava

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 kuruşluk dava

17 Şubat 2020 Pazartesi - 15:41




Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri arasındaki 'FETÖ'nün siyasi ayağı kim?' polemiği yargıya taşındı. Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açmasından sonra Kılıçdaroğlu'dan da karşı hamle geldi, Erdoğan hakkında 5 kuruşluk karşı dava açtı.





Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 kuruşluk dava açtı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde verilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ'nün siyasi ayağı Erdoğan'dır' açıklamasına ilişkin ispat haklarını da kullanacakları belirtildi.

Kılıçdaroğlu, iddiaları konusunda İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener, Kadir Özbek, Ali Suat Ertosun, İlhan Cihaner ve Celal Ülgen'i tanık olarak gösterdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 28 Ocak'ta FETÖ'yle katıldığı bir canlı yayında "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" ifadeleri sonrası tartışmada söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan'dır" iddiasında bulunmuştu.


“ELİNDE ÇAMURLA YAKALANDI”

Kılıçdaroğlu’nun iddialarına bir gün sonra grup toplantısında yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şahıs son günlerde FETÖ'nün siyasi ayağı diye esip gürlemeye başladı. Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir” demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap