SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2024

21 Mayıs 2024 Salı - 08:53




Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2024





KORAY AYDIN MHP’YE GERİ DÖNER Mİ?

Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın liderliğinde 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’de kurucuların yarısından çoğu partiden ayrıldı. İYİ Parti’de kuruluşta Akşener’in yanında fotoğraf veren 200 kurucudan 110’a yakını çeşitli zamanlarda partiden istifa etti. Gözlerin üzerinde olduğu isim ise eski bakan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın. Olağanüstü kongrede genel başkanlık yarışını kazanamayan Koray Aydın’ın da partiden ayrılacağı yönünde iddialar var. Bu arada Karadeniz Gazetesi olarak önemli bir iddiaya ulaştık. Trabzonlu hemşehrimiz Koray Aydın’ın teşkilatın her kademesinde görev yaptığı bakan olarak görev aldığı MHP’ye geri dönme ihtimali de var. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de Koray Aydın’ın geri dönmesine sıcak baktığı belirtiliyor.

KONGRE TAKVİMİ YARIN BELLİ OLUYOR

AK Parti’de yerel seçimler sonrası beklenen değişim bir türlü hayata geçmiyor. Partililer bu durumdan oldukça rahatsız. Partide beklenen değişimlerin sonbaharda planlanan olağan kongrede gerçekleşmesi bekleniyor. Kongrenin takvimi ise yarın toplanacak MKYK’da netleşecek. Parti yönetimi ve hükümette beklenen değişimlerin yanı sıra, milletvekillerinin Meclis çalışmalarında da değişim beklentisi var. Geçtiğimiz haftalarda grup başkanvekilleriyle bir dizi toplantı yapan AK Parti milletvekilleri, daha etkin bir Meclis çalışması talebinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası, muhalefetin Meclis’in etkisinin azaldığı yorumlarına bazı noktalarda katılan milletvekilleri, Meclis’in daha fonksiyonel hale gelmesi gerektiğini tartıştı.

KARA’DAN SES YOK!

Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizinin artırılması tepkiler büyüdü. Esnaf kredi faizin artırılması sonrası TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Piyasadaki faizin yükselişinin müsebbibi esnaf değil. İnşallah ekonomi bir an önce düzlüğe çıkar, bu faiz oranları tekrar eski seviyeye iner, esnaf da rahatlıkla kredi kullanabilir" dedi. Birçok esnaf ve sanatkar yaşanan sıkıntıdan büyük rahatsızlık duyuyor, mağdur oluyor. Trabzon’da da durum aynı. TESOB Başkanı Metin Kara ise sessizliğini koruyor. Esnaf başkan Kara’dan somut çözümler bekliyor. Kara’nın hem esnafı hem de medyayı bilgilendirmesi gerekir diye düşünüyoruz.

ESKİ BAKANIN OĞLU BAŞKAN OLUYOR!

Eski bakanlardan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik gelecek sezon TFF 3. Lig'de mücadele edecek Bursaspor kulübünün başkanı oluyor. Bursaspor kulübünün 19-26 Mayıs tarihlerinde yapılacağını açıkladığı olağan genel kurul toplantısının ilk oturumu yeterli çoğunluk sağlanamamasından dolayı ertelendi. Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda Divan Kurulu’nun hazır bulunduğu toplantıya 23 üye katılım sağladı. Böylece Bursaspor camiasının merakla beklediği kongre, 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00’e ertelendi. Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olağan genel kurul sonrası tek aday olan Enes Çelik, Bursaspor’un yeni başkanı olacak.

CHP’YE Mİ KATILACAKLAR?

Namık Kemal Zeybek'in genel başkanlığını yürüttüğü ATA Parti, Rifat Serdaroğlu'nun genel başkanı olduğu Doğru Parti, Sadettin Tantan'ın genel başkanlığını yaptığı Yurt Partisi, Vecdet Öz'ün genel başkanı olduğu Adalet Partisi ile Ahmet Yılmaz'ın genel başkanlığını yürüttüğü Milliyetçi Türkiye Partisi "Kurtuluş İttifakı"nı kurma kararı almıştı. İttifakın sözcülüğüne Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz getirildi. Kulislerden gelen bomba iddiaya göre beş parti önce tek çatı altında toplanacak daha sonra CHP’ye katılacak. Türk siyasetinde önümüzdeki dönem gerçekten ilginç gelişmeler ve herkesi ters köşe edecek kararlar alınmaya devam edilecek gözüküyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap