SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2024

03 Temmuz 2024 Çarşamba - 08:06




Olaylar ve Yaşananlar | 03.07.2024





BUGÜN MEMUR VE EMEKLİ NE OLACAK?

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. 2024 yılının ilk 6 ayına ilişkin enflasyon verisi bugün saat 10.00'da haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla netleşecek. Belirlenecek enflasyon ile memur, emekli memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları kanunen enflasyon farkı adı altında yeniden hesaplanacak. Peki memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? Uzmanların zam tahmini nasıl? İlk beş aylık enflasyon verisi yüzde 22,72 olarak kesinleşti. Haziran ayı enflasyonunun Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre tahmini yüzde 2,52 oranında çıkması bekleniyor. Bu durumda ilk 6 aylık veri yüzde 25,81 civarında olacak. İşte yüzde 25.81 oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına yapılacak maaş farkı anlamına geliyor. Yüzde 25,81 olarak açıklanması beklenen 6 aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplandığında en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12.581 TL’ye çıkması bekleniyor.

AYAR’IN AMCA ACISI




MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'ın önceki gün Hakk’ın rahmetine kavuşan amcası Hacı Salih Ayar dün Trabzon’un Maçka ilçesi Bağışlı Mahallesi’nde öğle namazına müteakip kılınan  cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Mahşeri bir kalabalığın olduğu cenaze namazına çok sayıda belediye başkanı, siyasetçi, iş adamı, bürokrat, sivil toplum kuruluş ve dernek temsilcileriyle birlikte MHP Trabzon İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, Ülkü Ocakları ve vatandaşlar katıldı.

KAMPIN YILDIZI BİZİM AYŞE!




AK Parti'de seçim sonrası istişare toplantıları sürüyor. Milletvekillerinin ardından bu kez de belediye başkanları Ankara Kızılcahamam'da kampa girmişti. Dün sona eren kampta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yerel yönetimler değerlendirme ve istişare kampında 31 Mart seçimlerinin sonuçlarının kapsamlı bir değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca belediyelerin atacağı adımlar ve yerel yönetim stratejisi masada yer aldı. Genel başkan yardımcıları da bölgelerindeki belediye başkanlarıyla toplantılar gerçekleştirdi. Kampın yıldızı ise eski AK Parti Trabzon Milletvekili AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu oldu. Köseoğlu toplantıya gelip fotoğraf çekilmedik ve sosyal medyada yayınlamadı kimse bırakmadı maşallah!

BOĞA GÜREŞİ VAR İNSAN GÜREŞİ YOK!

Geleneksel olarak düzenlenen Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'nin takvimi belli oldu. Bu yıl 43. kez gerçekleştirilecek olan festival, 3-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle şehri renklendirecek. Festivalde, halk oyunları gösterilerinden boğa güreşlerine kadar pek çok etkinlik yer alacak. Bölgenin bir zamanlar adeta Edirne Kırkpınar’ı olarak bilinen Kafkasör Yaylası’nın bu yıl insan güreşine kapalı olması güreş sporuna gönül veren pehlivanları derinden üzdü. Artvin Güreş İl Temsilcisi Mehmet Külekçi, festival kapsamı etkinliklerinde insan güreşinin de olması gerektiğinin altını çizerek Artvin Valisi, Artvin Belediye Başkanı ve yetkili diğer kurumlardan destek istediklerini dile getirdi.




ETTE YENİ ZAM TARİFESİ GELİYOR!

Et ve Süt Kurumu satılamayan kurbanlıkları almaya devam ediyor ama  piyasalarda et fiyatlarında beklenen düşüşte yaşanmıyor. Hatta haftaya yeni zamlar açıklanacak deniyor. Trabzon’da Et ve Süt Bulma Kurumunda 1 kg kıyma 450, 1 kg kuşbaşıda 475 TL’den satılırken kasaplarda bu fiyat kıymada 500 TL ette ise 540 TL olarak belirlendi. 500 TL olan karkas eti Et ve Süt Kurumu bizden 320 TL’ye alarak adeta ekmeğimize-emeğimize çöküyor diyen üreticiler ise şu sözlerle isyan ediyor. ”Bizim çaresizliğimiz kurbanlık satış yapamayışımız birilerine fırsat oldu. Böyle giderse seneye kimse kurban pazarı da kurmaz.” Et alamayan vatandaşlar çareyi tavuk ve diğer gıda ürünlerinde bulurken kasaplar da “Devlet bize de bir kolaylık sağlasın, biz de Et ve Süt Kurumu gibi eti ucuza verelim. İşlerimiz durdu, eleman bile çalıştıramaz hale geldik” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.




HABER MERKEZİ
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap