A+ A-
Yorum
10

Kritik görüşmeler başladı

Yayın Tarihi: 13.07.2015 - 14:45 | Güncelleme Tarihi: 13.07.2015 - 14:43
Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmesi için CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Başbakan, Ak Parti Genel Başkanı ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu; 63. cumhuriyet hükümetini kurmak için koalisyon görüşmelerine bugün CHP ziyareti ile başladı. Davutoğlu'nun, koalisyon için siyasi parti ziyaretlerine sivil plakalı araçla çıkması dikkat çekti.7 Haziran'daki genel seçimde birinci parti çıkmasına rağmen Ak Parti, Mecis'te güvenoyu oyu için gereken 276 milletvekili çıkaramamıştı.

 Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasındaki gecikme nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nu, 9 Temmuz'da hükümeti kurmakla görevlendirdi. Anayasada öngörülen 45 günlük süre 10 Temmuz itibariyle işlemeye başladı.Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turuna bugün CHP ziyareti ile başladı. Davutoğlu; yarın MHP'ye, çarşamba günü CHP'ye ziyarette bulunacak. Görüşmelerin ikinci turunun bayram sonrasında yapılması bekleniyor.Davutoğlu, saat 14.15 sıralarında CHP Genel Merkezi'ne sivil plakalı makam aracı ile geldi. CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi eşlik ediyor.

 AK Parti heyetinde ise Davutoğlu'nun yanısıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yer aldı.Davutoğlu'nun; CHP ziyaretinde "Türkiye'nin bölgesindeki gelişmeler ile ekonomik faktörler siyasi istikrarı son derece önemli hale getiriyor. Bir koalisyon hükümetinin kurulmasını samimi olarak istiyoruz ve bunu denemek için kararlıyız" mesajını vermesi bekleniyor.

Davutoğlu, bugün CHP'nin yarın ise MHP'nin nabzını tutacak. HDP ziyaretinin ise nezaket çerçevesinde olacağı konuşuluyor.Koalisyon görüşmelerinin başladığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da olması ve programlarını Huber Köşkü'ne kaydırması da Ankara kulislerinde dikkat çekici bulundu.Kulislerde; AK Parti ve CHP'nin tedirginliklerle ilgili nabız tutmaya çalışacakları da konuşuluyor.Kulislerde; "AK Parti'deki endişe CHP içindeki çok seslilik. CHP ise Ak Parti üzerindeki Beştepe vesayetini ölçmek istiyor" yorumları yapılıyor

Etiketler