SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji uyardı! Bunaltıcı sıcaklar geliyor

Meteoroloji uyardı! Bunaltıcı sıcaklar geliyor

12 Temmuz 2024 Cuma - 13:26




Meteoroloji bugün için Ankara dahil birçok kentte sağanak uyarısında bulundu. Ancak bazı illerde sağanak bazı illerde ise sıcaklıklar yeniden yükselecek. İstanbul dahil kavurucu sıcaklar Pazar günü itibarı ile birçok kentte etkisini nemle birlikte arttıracak. İşte tüm yurdu bekleyen sıcaklık ve sağanak haritası…





Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Ardahan çevreleri, Kars'ın kuzey kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAVURUCU SICAKLAR GERİ GELİYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün İstanbul’un boğaz çevresinde bireysel bulutların oluşturduğu sağanak görebiliriz. Sürpriz olmasın. Marmara’nın güneyi, kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de öğlen saatlerinde sağanak yağış, Batı Karadeniz’in içi ile Eskişehir çevrelerinde kuvvetli.


Kuzey Ege ve Marmara denizinde su sıcaklığı düştü. Ayvalık, Akçay, Çandarlı, Foça, Kuşadası, Çeşme de deniz suyu sıcaklıkları azalıyor. Nedeni Kuzey doğulu rüzgârların denizi karıştırması.

Sıcaklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Hafta başında 2-5 derece daha artacak. Antalya, İzmir, Muğla tekrar 40 dereceleri görecek. İstanbul bugün 32, Pazar ve Pazartesi 35 derece olacak”

İHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap