SON DAKİKA



Haber > Gündem > NATO'dan arabuluculuk teşekkürü

NATO'dan arabuluculuk teşekkürü

08 Şubat 2022 Salı - 11:34




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.





 İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Rusya-Ukrayna gerilimi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, krizin, Minsk Anlaşmaları çerçevesinde barışçı ve diplomatik yöntemlerle sona erdirileceğine dair görüşünü tüm mevkidaşlarıyla paylaştığını belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüşmelere memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile paylaştığını kaydetti.

Stoltenberg de, Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm bulunmasına yönelik aktif desteği ve kişisel girişimlerinden dolayı Erdoğan’a teşekkür etti.

NATO Genel Sekreteri, Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a “geçmiş olsun” dileklerini de iletti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştü. Reisi, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu.

Gül’den telefon


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini telefonla arayarak "geçmiş olsun" temennisini ileten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti. Erdoğan, Twitter hesabından "Sayın Gül'e, şahsım ve eşim için ifade ettikleri nazik geçmiş olsun temennileri için çok teşekkür ediyorum" mesajını paylaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap