SON DAKİKA



Haber > Gündem > Özel: CHP'li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor

Özel: CHP'li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor

26 Temmuz 2024 Cuma - 16:56




Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda konuşan CHP lideri Özel, Hazine ve Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarının tahsiline ilişkin tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu durumu 'darbe girişimi' olarak değerlendiren Özel, "Parayı AK Partili harcamış bize ödetmek istiyorlar" dedi. Özel, yapılacak ilk seçimlerde Türkiye'de iktidar değişeceğine inandığını belirtti.





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'ya yaptığı ziyarette CHP Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu.

Belediyelerin 96 milyar TL'yi bulan SGK borçlarının tahsili konusunda talimat veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkisini sürdüren Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 30 milyar TL olduğunu, bunun 4.5 milyar TL'sinin SGK'ya olduğuna işaret etti. Özel "Ödemeden kaçtıkları borçlar var. En borçlu belediyeleri bize devrettiler. Yıllardır borcu neden biriktirdiniz?" dedi.

CHP Genel Başkanı "Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimin iptal edilmesi yargı yoluyla darbe girişimiydi 'Osmanlı tokadı atacağız' diyenler demokrasi tokadıyla kendilerine geldi sandık, gelmemişler. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor" ifadelerini kullandı.

Özel, “Devletin gücüyle milletin karşısına dikilip parayı AK Parti harcamış biz ödeyecekmişiz. Ellerimle toplarım yine de namerde muhtaç etmem bu milleti. 31 Mart seçimlerinde devletin adaylarına karşı milletin adayları kazandı” ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan’a, “SGK alacaklarının hepsini tahsilata koymak devlet eliyle milletin seçtiklerine meydan okumaktır. Yapmayın. Devlet milletin karşısına dizilirse, devlet değil millet kazanır” dedi ve şöyle devam etti:


Siz bizi çok hafife alıyorsunuz. Üzerimize gelirseniz en yaratıcı formüllerle, en cesur kararları alırız. Tarih önünde bir kez daha mahcup olursunuz.

O yüzden milletimizi, Cumhurbaşkanı talimatıyla, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı girişilen mali darbe girişimine karşı müteyakkız olmaya, dikkatli olmaya, ne yapıldığını görüp zihne yazmaya davet ediyorum. Sizin seçtikleriniz, size hizmet edemesin diye 22 yıldır yapmadıkları işi bugün yapıyorlar ama bunu başaramayacaklar. Bütün darbeleri püskürttüğümüz gibi bu darbe girişimini de geri püskürteceğiz, biz kazanacağız, millet kazanacak. Devleti kendisine alet eden saray rejimi kaybedecek.

"Tüzüğümüzü değiştireceğiz"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, bir gazetecinin CHP'nin tüzük kurultayının ertelenip ertelenmediğine dair sorusu üzerine, şu ifadeleri kullandı:

İlan ettiğimiz gibi (eylül) 4'ünde Sivas'ta sembolik açılışını yapacağız. Sivas Kongresi'nin olduğu salonda. Genel başkan, parti meclisinden, meclis grubundan, il başkanlarından temsilcilerle 5'i tüzük komisyonunun son toplantısının yapılacağı gündür. 6-7-8-9 Eylül günlerinde de hem tüzüğümüzü değiştireceğiz hem de program kurultayıyla ilgili hazırlık çalışmalarımızı yapacağız. Son derece çağdaş, güçlü, etkili bir parti programına, net bir parti programına ihtiyacımız var. O çalışmayı da önemsiyoruz. Kurultaydan önce verdiğimiz tüm sözleri tutuyoruz. Tüzükle ilgili değişiklik sözümüzü de eylül ayının başında tutmuş olacağız. Karar delegelerin. Biz, bütün ilçelerden, illerden görüşleri topladık. Sosyal medya üzerinden gelen 7 bin görüşü derledik, tüzük komisyonumuza teslim ettik. Bütün beklentileri karşılayan, parti içi demokrasiyi güçlendiren çok iyi bir tüzük yazılacak ve bir bahar, bayram havası içinde yapacağımız kurultaydan da tüzüğümüzü hem geliştireceğiz hem daha demokratik hale getireceğiz.


Panorama TR'nin son anketi

Öte yandan CHP lideri, temmuz ayı anket sonuçlarını da paylaştı. "Geçen aya göre partimiz oyunu yarım puan arttırdı, AK Parti yarım puan kaybetti" diyen Özel, "CHP yüzde 35,4 ile yine birinci parti AK Parti yüzde 31 küsur bir oyla ikinci parti. Yerel seçimlerdeki 1,8'lik farkı her ay istikrarlı bir şekilde arttırarak şu anda 4 puana çıkarmış durumdayız" sözlerini kaydetti.

HABER  MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap