SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pekşen istifa etti!

Pekşen istifa etti!

12 Haziran 2015 Cuma - 10:35








1992 yılından bu yana CHP çatısı altında siyaset yapan eski PM üyesi Sevgi Pekşen dün itibarıyla partisinden istifa etti. Sevgi Pekşen istifa dilekçesini CHP Trabzon Ortahisar İlçe Örgütü’ne teslim ettikten sonra yaptığı kısa değerlendirmede “Bu camia artık bizi temsil etmiyor. CHP üyeliğimden istifa ediyorum” açıklamasında bulundu. Kadın Kolları’nda çeşitli kademelerde görev yapan Sevgi Pekşen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal döneminde Parti Meclisi(PM) görevinde bulunmuştu. 2003-2008 yılları arasında CHP PM üyeliği yapan Sevgi Pekşen, aynı zamanda CHP ile bütünleşmiş her kesimin sevip saydığı bir isim olan rahmetli Muammer Pekşen’in eşi. İki çocuk annesi Sevgi Pekşen CHP’de görev yaptığı süre içinde ilkeli duruşu ve özelikle gençlerin ve kadınların yanında yer alması ile damgasını vurmuştu.

MHP OYLARINI ARTIRDI AMA!

2002 genel seçiminde yüzde 8.36 oy oranı ile baraj altında kalan MHP 2007’de yüzde 14.27’e ulaşmış ve 71 Milletvekili çıkarmıştı. MHP’nin oy oranı 2011 genel seçimlerinde yüzde 13.01’e milletvekili sayısı ise 53’e düşmüştü. 2015 Genel seçimlerinde oy oranı en çok yükselen parti yüzde 3.33 ile MHP oldu. Oy oranı yüzde 16.34’e yükselen MHP 80 vekil çıkarırken, Trabzon’da ise hayal kırıklığı yaşadı. En az iki vekile odaklanan hatta üç vekile en yakın parti olarak gösterilen MHP, Trabzon’da sadece bir milletvekili çıkardı. Mevcut Milletvekili Koray Aydın yeniden MHP Trabzon Milletvekili olurken, ikinci sıra adayı Yavuz Aydın Beşikdüzü ilçesinde çok büyük oy oranına ulaşmasına rağmen Milletvekili seçilemedi. MHP Trabzon’da CHP ile birlikte ilçelerde istediği oy oranına ulaşamadı. MHP bölgemizde Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu’da milletvekili çıkarmanın sevincini yaşadı

İTTİFAKLA OYLARIMIZI ARTIRDIK!

Genel seçimlerde gözlerin üzerinde olduğu parti Saadet Partisi’ydi. Mustafa Kamalak liderliğindeki Saadet Partisi seçimlere Mustafa Destici’nin başkanlığındaki Büyük Birlik Partisi ile ittifak yaparak girmişti. Saadet Partisi altındaki bu ittifak oyların artmasını sağladı. Saadet Partisinin oy oranı yüzde 1 yükselerek yüzde 2’nin üzerine ulaştı. Saadet Partisi’nin bu seçimlerde oyunu arttırdığını belirten SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak “İttifakla oylarımızı artırdık, ilkeli duruşumuzdan asla taviz vermedik. Oyların bölünmesi değil ülkenin bölünmemesi için gayret gösterdik” dedi.


TRABZON ESKİ VALİSİ MECLİS’TE

Trabzon eski Valisi Nuri Okutan 25. dönem Isparta Milletvekili olarak Meclis’te yerini aldı. MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan yeni dönemde Meclis’in renkli simalarından biri olacak. Okutan kendisine inanan ve güvenenleri mahcup etmeme noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek, “Türkiye’nin huzuru, birliği ve dirliği için, partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Okutan’ın yeni dönemde Meclis’te danışmanlığını ise hem Trabzon’da hem de Şanlıurfa’da beraber çalıştığı Özel Kalem Müdürü Hasan Kanber’in yapması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap