SON DAKİKA



Haber > Gündem > Profesöre suç duyurusu!

Profesöre suç duyurusu!

14 Haziran 2016 Salı - 10:30




Eski İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar TRT'de katıldığı programda "Namaz kılmayan hayvandır" sözünden suç duyurusunda bulunuldu





TRT 1’deki Ramazan programında eski İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın, “Namaz kılmayan hayvandır” sözü büyük tepki çekti.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka bu konuda verdiği yazılı soru önergesinde “TRT’de din ve inançlar üzerinden ayrıştırıcı, aşağılayıcı, nefret söylemi üzerine kurulu dil bir kez daha bu kurumun yayın anlayışını tartışmaya açmıştır. İktidara yakın dili, taraflı yayın politikası, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla sık sık gündeme gelen TRT’de yer alan bu açıklama görmezden gelinemez” diyerek, yayınlanan program hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

O SÖZLERE SUÇ DUYURUSU

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Umut Beyaz, TRT’de yayınlanan “Ramazan Sevinci” programındaki “Namaz kılmayan hayvandır” sözleri için suç duyurusunda bulundu.

Aşkar’ın sarf ettiği sözler nedeniyle cezalandırılması gerektiği belirtilen suç duyurusunda “Şüpheli, bu ifadeleri ile toplumda kendisiyle aynı düşünce ve inancı paylaşmayan kesimlere ‘hakaret’ etmekle kalmamış, aynı zamanda basın yoluyla ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunun da işlendiği” vurgulandı ve namaz kılmayan bir kişinin aşağılanmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise Prof. Aşkar hakkında, TCK 216 Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, TCK 122 Nefret ve Ayrımcılık ve TCK 125. Hakaret Maddelerinden suç duyurusunda bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap