SON DAKİKA



Haber > Gündem > Referandumda iptal sinyali!

Referandumda iptal sinyali!

25 Kasım 2017 Cumartesi - 08:20




16 Nisan referandumunun iptal edilmesi yönünde başvuru yapan Milletvekili Pekşen, “Türkiye gerçek anlamda hukukun üstünlüğüne karar verecekse zaten o





KABUL EDİLMELİ

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen 16 Nisan’da oylanan Anayasa referandumunun iptali için müracaatta bulundu. Pekşen uzun süredir beklenen ve iptal edileceği konuşulan dava ile ilgili sert konuştu. Pekşen, “Türkiye gerçek anlamda hukukun üstünlüğüne karar verecekse zaten o davanın kabul edilmesi gerekiyor” dedi.

YETKİ KULLANACAK

Son dönemlere bu davanın kabul edileceği yönündeki söylemleri değerlendiren CHP’li Pekşen, “AKP artık Türkiye’de gidiş sürecinin içerisine doğru girdi. Bunu geri döndürmek için her şeyi kullanabileceklerini anlıyoruz. Yargıyı, Anayasa Mahkemesi’ni, cumhurbaşkanının elindeki siyasi yetkileri de kullanıyorlar” dedi.

Ses getirecek karar

Pekşen, “Sandıktan çıkamayacaklarını anlarlarsa o zaman emin olun güçlendirilmiş parlamenter sistemine bile dönebilirler. Bugün yavaş yavaş Türkiye’nin en önemli gündem konusu bu olmaya başladı. Gerçekten bu konuda ses getirecek bir karar da Anayasa Mahkemesi’nden çıkabilir” ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap