SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçim yasası sonrası Enginyurt’tan flaş açıklama: İttifak dağılacak mı

Seçim yasası sonrası Enginyurt’tan flaş açıklama: İttifak dağılacak mı

15 Mart 2022 Salı - 12:31




AK Parti ve MHP’nin hazırladığı seçim yasası teklifi TBMM’ye sunulurken Millet İttifakı içerisinde yer alan Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt'tan önemli bir çıkış geldi.





Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP uzun süredir gündemde olan seçim yasası çalışmasını Meclis’e sunarken yaşanabilecek süreçle ilgili Demokrat Parti Cemal Enginyurt’tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

AK Parti ve  MHP iki yılı bulan Seçim Yasası değişikliğini Meclis Başkanlığına sundu. Yasa teklifine göre halihazırda yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 7’ye indirilirken aynı zamanda sürpriz değişiklikler de yasa teklifi içerisinde yer aldı. Bu teklifler arasında cumhurbaşkanının seçim yasaklarından "muaf tutulması" ve ittifak içindeki partilerin milletvekili dağılımı hesaplanmasındaki değişiklik de bulundu.

“MİLLET İTTİFAKI’NI DAĞITIR MIYIZ DÜYE DÜŞÜNENLER…”

Kamuoyunda AK Parti ve MHP’nin hazırladığı TBMM’ye sunulan Yasa teklifinin Millet İttifakı içerisindeki partileri dağıtma amacı güdülerek yapıldığı öngörülürken konuyla ilgili Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt’tan bir açıklama geldi.

Millet İttifakı’nı dağıtma politikalarının boşa çıkacağını söyleyen Cemal Enginyurt “Seçim yasası kime yarar? 2018 yılında olmadığımızı bilmeyen ve yorumu buna göre yapanlara yaramaz. Yani yasayı alel acele hazırlayıp, Millet İttifakını dağıtırmıyız diye düşünenler hüsrana uğrar. Demokrat Parti, oyun bozan olmayacağı gibi, Milletin istediği yerde durur.” Diye yazdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap