SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçimi bırak, bu koalisyona bak!

Seçimi bırak, bu koalisyona bak!

23 Haziran 2015 Salı - 10:03








Ankara’da üst üste güvenlik toplantıları yapılıyor. Türkiye, Suriye sınırları boyunca, ABD ve NATO’nun açık askeri desteğiyle adım adım oluşturulan ‘’Kürt Kuşağı’’ konusunda ‘’kaygılarını’’ belirtiyor.

Ne oldu Suriye’de? Daha 3-4 yıl öncesine kadar Suriye en iyi komşumuzdu. ABD ve Batı’nın ‘’Yeni Ortadoğu’’ politikalarının kuyruğuna takılan AKP Hükümeti, ‘’en yakın’’ komşuyu ‘’en büyük düşman’’ ilan etti. Erdoğan’ın ‘’kardeş Esad’’, ‘’katil Esed’’e dönüştü. Çünkü Suriye’nin barışçıl yoldan Batı çıkarlarına uygun biçimde dönüştürülme dayatması tutmamış, ‘’iç savaşla yönetimin düşürülmesi’’ni içeren B planı devreye girmişti.

IŞİD’İ BİRLİKTE YARATTILAR

Bu kirli savaşın ağırlığını üstlenen Erdoğan yönetimi, silahlı Suriye muhalefeti ve dinci terör örgütlerinin Türkiye’yi lojistik bir üs olarak kullanmasına izin verdi ya da göz yumdu, silah yardımında bulundu.

Suriye 3 yılda fiili olarak parçalandı; yüzbinlerce ölü, 2 milyonu Türkiye’de milyonlarca mülteci, mahvolmuş kentler, sonu bölgesel ya da dünya savaşına varabilecek bir küresel gerilim.


Kirli savaşın en vahşi sahnelerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü rol aldı. ABD ve Erdoğan yönetimi tarafından Esad’a karşı desteklenen, bölünmüş Irak’a müdahale gerekçesi olarak kullanılan örgüt kontrolden çıkınca, planlar yenilendi. ABD-NATO, yarattıkları canavarı ortadan kaldırma gerekçesiyle askeri operasyonlara girişirken, Erdoğan yönetimi son dönemde örgüte sessiz kalarak desteği zımnen sürdürdü.

KÜRT FEDERASYONU

Türkiye seçim sonrası koalisyon ararken, ABD ve PKK-PYD, gizli koalisyonu, çoktan açık hale geldi bile. PYD, IŞİD’e karşı koalisyonla, Türkiye’nin 900 km’ye varan sınırının önemli bir kısmını kontrol eder hale geldi.

IŞİD sayesinde durumunu güçlendiren Barzani, önümüzdeki günlerde Kuzey Irak’ta bağımsız Kürt devletini açıklamaya hazırlanıyor. K.Irak’tan Hatay sınırına, Akdeniz’e Kürt Koridoru açılmak üzere. Irak’ta Güney Kürdistan; Suriye’de Batı Kürdistan, yani PKK devletçiği! Tabi bunun Kuzey ve Doğu Kürdistan’ı da var! Sonrası Büyük Kürt Federasyonu neden olmasın? Emperyalizmin Kürt planı bu.

TÜRKİYE’NİN TEK YOLU


Gelinen bu tabloda Erdoğan yönetiminin sığ, maceracı, mezhepçi; dünya ve bölge gerçeklerini gözetmeyen; Türkiye’nin ulusal çıkarlarını tehlikeye atıp bölgeye savaş ve felaket getiren politikasının büyük sorumluluğu var.

Türkiye ne IŞİD, ne ABD kuklası S. Arabistan ya da ABD-NATO planlarıyla değil; Suriye, Irak ve İran devletleriyle, bölgesel güçlerle, o ülkelerin toprak bütünlüğü temelinde; Kürt ve bölge halklarını da gözeterek durumu kurtarabilir. Tabi kendi Kürtlerini dışlayarak değil, kucaklayarak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap