SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selin bilançosu 30 milyon

Selin bilançosu 30 milyon

01 Ağustos 2012 Çarşamba - 17:18




Samsun İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Atlı, Samsun’da yaşanan selin İl Özel İdaresi sınırları içersindeki hasarının 30 milyon TL





İl Genel Meclisi, ağustos ayı birinci birleşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında yapıldı. Gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Atlı, Samsun’da yaşanan sel felaketine değindi. Samsun’da geçen ay içersinde büyük afetler yaşandığını belirten Dilaver Atlı, “Bunlar gerçekten bir afetti. Çünkü geçmiş tarihimize baktığımızda eşi benzeri ve emsali görülmemiş derece yağışların ve sellerin olduğuna şahit olduk. Tabi yaşanan bu sel afetleri sonrasında ilimizde 14 can kaybımız oldu. Öncelikle Canik ilçesinde meydana gelen sel felaketinde İl Özel İdaresi ve Samsun idaresi görevinin başındaydı. Selin gece olmuş olması avantajları ve dezavantajları beraberinde getirdi. Dezavantajı, selin gece olması insanların haberleşme imkanlarını kısıtlamış ama avantajı ise insanların sokaklarda ve işyerlerinde olmasını engellediği için can kaybımızın ciddi derecede az olmasına vesile olmuştur” dedi. Samsun’da yaşanan sel felaketinde ilçelerin de zarar gördüğünü ifade eden Atlı, “Canik ilçesi sonrasında afetler bitmedi. Yine Alaçam ve Yakakent bölgesinde ciddi yağışlar oldu. Bu bölgelerde ciddi maddi hasarlarımız oluşmadı. Daha sonra Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık bölgelerinde çok ciddi yağışlar oldu. Bu yağışlar beraberinde seller oluşturdu. Yağışlar sonucunda Canik ilçemizde 6 köprü, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde kısmen 2 köprü, Ayvacık ilçesinde 2 köprü, Terme ilçesinde de 3 köprü yıkıldı. Köprülerin yıkılması süratli gelen su yatağından dışarıya doğru yaydı. Bu da Terme’ye suyun toplu vaziyette girmesini engellemiş ve can kayıplarının önüne geçmiş oldu. Ekiplerimiz yapmış olduğu ilk çalışmalarda İl Özel İdaresi’nin hizmet alanlarındaki hasarların yaklaşık 30 milyon TL civarında olduğunu tespit etti. Ancak bu çalışmalarla birlikte bunların bir kısmını köprü, menfez, yol, asfalt ve içme sularından kaynaklanan ve kanalizasyon tertibatlarının hasar görmesine vesile oldu. Bunların içersinde idaremiz hızla yapmış oldukları çalışmalarla insanların hayatlarını devam ettirmeleri için açılması gereken yollar hızla açılmaya başlandı. İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalarda insanlarımızın mağduriyetlerini gidermek anlamında selden oluşan 30 milyon TL’lik hasardan acil olarak 1 milyon 678 bin TL’lik bir iş programımız çıktı. Bunların 721 bin TL’si köy içme sularına, 93 bin 800 TL’si köy kanalizasyonlarına, 150 bin TL’si köy yollarında büz alımına ve 713 bin TL’si de köy yollarının yapımı gibi hizmetlerimizi yaparak insanlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap