SON DAKİKA



Haber > Gündem > Senetle Araba Almak Mantıklı mı?

Senetle Araba Almak Mantıklı mı?

03 Ocak 2024 Çarşamba - 12:05








Günümüzde araba almak kolay bir iş değildir. Bu nedenle kişilere araba almak için çeşitli imkanlar sunulmaktadır. Senetle araba alma yöntemi de sunduğu avantajlar ile sıklıkla tercih edilmektedir. Senet ile araba almak, kişilerin vadeli ödeme planı ile araba sahibi olmasına yardımcı olmaktadır. Bu şekilde araba alırken nakit paranızı ya da birikiminizi harcamak durumunda kalmaz ve bankadan taşı kredisi almak zorunda kalmazsınız. Bu sistem ile size en uygun olan vade seçeneğini seçerek senet ödemelerinizi yapabilir ve araba sahibi olabilirsiniz.

Senet ile araba satın almak, ödeme koşulları açısından oldukça avantajlıdır. Ancak bu yöntem ile araba alacak kişilerin güvenilir kurumları tercih etmesi gerekir. Birarabam, senet ile araba satışı yapan ve sektördeki en iyi hizmeti veren firmalardan biridir. Sizde Birarabam firmasının size sunduğu fırsatlar ile araba sahibi olabilirsiniz.

Senetle Araba Alma Nasıl Yapılır?

Senet ile araba satışı yapılmadan önce satılacak olan araç için anlaşmaya varılır. Alıcı kişinin seçtiği araba ile ilgili incelemeler yapılır ve alıcı kişi isterse aracı ekspertiz işlemine sokabilir. Aracın alışverişi konusunda iki tarafta anlaşınca bir sözleşme yapılır. Sözleşmede peşinat konusunda da bir sonuca varılır. Senetle araba almak peşinatsız olduğu için tercih edilse de bir miktar peşinat ödemede kabul edilebilmektedir.

Aracın devri için noterde işlem yapılır. Vadeli bir satış olduğu için noterdeki devir sırasında araç üzerine rehin konulur. Rehin borç süresince geçerlidir ve son taksit ödendikten sonra kalkmaktadır. Bu işlem, satıcının haklarını korumak için uygulanmaktadır. Rehin ile alıcının ödeme yapmaması durumunda oluşacak olan durumlar sıfıra indirilir.

Devir işleminden sonra aracın kullanım hakkı yeni sahibinde, mülkiyet sahibi ise rehin bitene kadar oto galeride olmaktadır. Senetlerin ödeme zamanları geldiğinde alıcı ödemeyi yapar ve yapılan ödeme ile ilgili senet satıcı tarafından alıcı kişiye teslim edilir. Son taksir de ödendiğinde alıcı tüm senetleri teslim almış olur. Bu şekilde aracım hem kullanım hem de mülkiyet hakkı yeni sahibine geçer. Sizde Birarabam firmasının fırsatları sayesinde senetle araba sahibi olabilirsiniz.

Senetle Araba Almanın Avantajları Nelerdir?

Senetle araba almanın, duruma göre bazı faydaları bulunmaktadır. Ödeyecek durumunuz yoksa ve bankalardan kredi alamıyorsanız senetle araba al önerisini sık sık duyuyor olabilirsiniz. Bu şekilde yüksek faiz ödeseniz bile gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz. Eğer aylık ödeme gücünüz var ise bu sizin için üstünlük olacaktır. Ancak ödeme gücünüz yoksa ya da acil değilse araba ihtiyacınızı biraz birikim yaparak halledebilirsiniz. Sizde sizi sıkıştırmayan faizler olmadan ve kolay ödeme yöntemleri ile araba sahibi olmak istiyorsanız Birarabam firmasını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Senetle Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Senetle araba almanın bazı riskleri bulunmaktadır. Bu riskleri ortadan kaldırmak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Senetle araba alırken dikkat etmeniz noktalar ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1. Satın alacağınız aracı mutlaka ekspertizden geçirmeli ya da güvendiğiniz bir ustaya göstermelisiniz,
2. Satıcının kurumsal bir firma ve araç satış yetkilisi olmasına dikkat etmelisiniz,
3. Aracın piyasa değeri ile senetli satış fiyatını karşılaştırmalısınız. Arada farka dikkat etmelisiniz,
4. Alacağınız araç ihtiyacınıza uygun olmalıdır,
5. Tüm borcu tek bir senede bağlamamalısınız. Her taksit için ayrı birer senet hazırlatın,
6. Senetler banka aracılığı ile tahsilata verilmiyorsa, her ödeme sonrası senedi mutlaka almalısınız,
7. Satıcıdan senetleri banka ile tahsilata vermesini talep etmelisiniz. Her ödeme sonrasında taksit ile ilgili olan senedi bankadan almalısınız,
8. Sözleşme sırasında hazırlanan senetlerin fotokopisini ya da fotoğrafını çekmelisiniz,
9. Ödeme işlemi sonrasında alınan senetlerin orijinal senetler olup olmadığına dikkat etmelisiniz,
10. Aracın satış faturasında tutarın tam olarak yazıldığına emin olmalısınız.

Kimler Senetle Araba Sahibi Olabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran herkes Birarabam firması ile senetle araba sahibi olabilmektedir. İşlemlerin gerçekleşmesi için gerekli olan kişisel bilgileri müşteri temsilcisi ile paylaşan kişiler, sözleşme imzalayarak araba sahibi olabilmektedir.
Tüm bu işlemler kefilsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Sizde güvenli bir şekilde senetle araba sahibi olmak istiyorsanız araç finansmanı olan Birarabam firmasınız tercih edebilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap