SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sıfır ve ikinci el arabalar için yeni kurallar geliyor!

Sıfır ve ikinci el arabalar için yeni kurallar geliyor!

07 Ekim 2023 Cumartesi - 10:16




Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sıfır ve ikinci el arabaların satışlarıyla ilgili yeni önlemlerini açıkladı.





Sıfır otomobil ve ikinci el araba fiyatları için Ticaret Bakanı Ömer Bolat normalleşme dönemine girildiğinin mesajını verdi. Fiyatlarda oynama yapanlara 1 Kasımdan itibaren ceza kesileceğini açıkladı. Sektöre yeni kuralların geleceği ve fahiş fiyat uygulayanların önüne geçileceği aktarıldı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ve federasyon temsilcilerini Bakanlıkta kabul etti. Burada açıklamalarda bulunan Bolat, Bakanlık olarak, özellikle otomotiv piyasasında birçok düzenleme yaptıklarını dile getiren Bolat, sahte ilanlara karşı cezaların 1 Kasım itibarıyla başlayacağını dile getirdi.

FİYATLAR DÜŞECEK

Bakan Bolat son dönemde alınan önemlerin rahatlatıcı olduğunu ve piyasadaki yükselişin yavaşladığını işaret ederek yeni dönemde alınacak önemleri aktardı.

Bakan Bolat “Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var. Sıfır araçlarda yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık. Bu, piyasaların düzelmesi ve istikrarlı bir şekilde işlemesi için çok iyi. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetin artmasıyla fiyat düşüşleri beraberinde gelecek” dedi

1 KASIM’DA CEZALAR BAŞLIYOR



Bakan Bolat sözlerine şöyle devam etti."Öncelikle 6 ay 6 bin kilometre kısıtlamasını yetkili satıcılar nezdinde 6 ay daha uzattık. Bireysel satışlar için de uygulamaya başladık. Yetkisiz kişilerin bireysel satışlarında yılda 3'ten fazla satış yapılamama kuralını sıkı bir şekilde denetliyoruz. Fiyat artışları ve köpüğün oluşması, en çok ilan siteleri ve sosyal medya platformlarında ortaya çıkıyordu. 31 Ağustos'ta getirdiğimiz yeni düzenleme ile ilan sitelerinde, oto ve emlak satışlarında sahte ilanlara karşı sorumlu ve cezai müeyyideye tabi olmasını sağladık. 1 Kasım itibarıyla cezai müeyyideler başlıyor." ifadeleri kullandı.

YENİ TEDBİRLER YOLDA

Bolat, "Tüm bu uygulamaların sonunda piyasa büyük ölçüde normalleşti, düzene girdi. Halkımızın satın alma gücünü artıracak, mağduriyetine yol açmayacak gerekli olan ne varsa bunları yapmaktan ve olumlu sonuçları görmekten memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Ancak toplantının ardından ikinci el araba ve sıfır otomobil için yeni bir yönetmelik üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Yeni yönetmelikle birlikte ‘al-sat’ yapanların piyasa dengesini bozucu faaliyetlerinin net bir şelkilde önüne geçileceği ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap