SON DAKİKA



Haber > Gündem > Stratejik tepeler ele geçirildi!

Stratejik tepeler ele geçirildi!

08 Şubat 2017 Çarşamba - 13:03




El Bab' ın kontrolü maksadıyla dün gece başlanan operasyonlar sonucunda stratejik öneme haiz tepeler TSK desteğindeki ÖSO unsurlarınca ele geçirildi.





Suriye'de yaklaşık 6 aydır devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Türk Özel Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Aralık ayı başından bu yana kuşatma altında tutulan ve örgüte ağır darbeler vurulan El Bab'da kritik bir eşik daha aşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169'uncu gününde, El Bab'ın kontrolü için dün gece başlanan operasyonlar sonucu strateji̇k öneme sahip tepelerin TSK'nın desteğindeki Özgür Suriye Ordusu unsurlarınca ele geçirildiği bildirildi.

Toplam 58 DEAŞ'lı teröristin öldürüldüğü açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Daha önce kuşatılmış olan El Bab'ın kontrolü maksadıyla dün gece icrasına başlanan operasyonlar neticesinde stratejik önemi haiz tepeler Türk Silahlı Kuvvetleri desteğindeki ÖSO unsurlarınca ele geçirilmiştir."

TÜRK ASKERİNE SALDIRI DÜZENLENDİ


Öte yandan harekatın sürdüğü El Bab' ta terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında yaralı Türk askerlerinin olduğu bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap