SON DAKİKA



Haber > Gündem > Süreç sağlıklı yürümüyor

Süreç sağlıklı yürümüyor

05 Mart 2013 Salı - 09:23




CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmralı süreciyle ilgili sorulara “Gelişmelerin çok sağlıklı yürüdüğü söylenemez. Biz bu ülkede terör olmasın, huzur olsun ist





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı süreciyle ilgili “Biz bu ülkede terör olmasın, huzur olsun istiyoruz, bütün vatandaşların beklentisi bu. Ama bu süreç sağlıklı yürümüyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Genel af yok ama” sözünün anımsatılması üzerine, şunları söyledi: “Ben önce Sayın Başbakan’ın açıklanan görüşme tutanaklarıyla ilgili görüşünü bekliyorum. O konuda henüz konuşmadı. Her olay hakkında görüş açıklarken, her olayla ilgili düşüncelerini açıklarken, haberi yapan gazeteyi açıkça suçlarken, ‘Batsın sizin gazeteciliğiniz’ derken, bu suçlamaları yapıyor da neden o tutanaklarla ilgili görüşünü açıklamıyor? Toplumun beklentisi var. Bizim de CHP olarak beklentimiz var. Sayın Başbakan, çıkıp açıklıkla, Başbakan olarak, bu işin ucundaki ikinci kişi olarak görüşlerini açıklamalı; bizler de dinlemeliyiz. O görüşmelerden sonra acaba af mı gündeme geldi, onu da bilmiyoruz.” Müneccim değilim “Sürecin sonunu nasıl görüyorsunuz” sorusuna “Ben müneccim değilim” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, “Gelişmelerin çok sağlıklı yürüdüğü söylenemez. Biz bu ülkede terör olmasın, huzur olsun istiyoruz, bütün vatandaşların beklentisi bu. Ama bu süreç sağlıklı yürümüyor” dedi. Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ise öğrencilere, “Siyasetle ilgilenin” diye seslendi. Öğrencilere Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumalarını tavsiye eden Kılıçdaroğlu, üniversitelerle ilgili ise “Biz bir ülkede anayasa değişirse veya değişim tartışmaları olursa, o sürecin baş aktörünün üniversiteler olmasını isteriz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Tayyip Erdoğan, Öcalan’la yaptığı görüşmelerle ilgili milletimize kesintisiz olarak yalan söylemiştir” iddiasında da bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap