SON DAKİKA



Haber > Gündem > Timur Cihantimur'a saldırı

Timur Cihantimur'a saldırı

20 Temmuz 2024 Cumartesi - 09:33




İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesiyle kaçtığı ve gözaltına alındığı ABD'de cezaevinde üç kişinin saldırısına uğradı.





İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan Timur Cihantimur’un kaldığı cezaevinde saldırıya uğradığı belirtildi.

Avukatları Victoria Kelleher ve Martin Weinberg tarafından mahkemeye konuyla ilgili dilekçe sunuldu.

10 sayfalık dilekçede iki avukat, Cihantimur’un 12 Temmuz’da sevk edildiği New Jersey’nin Newark şehrinde 18 yaş altındakilerin bulunduğu cezaevinde ciddi bir saldırıya uğradığını aktararak, müvekkillerinin ev hapsine çıkarılması konusunda ikinci kez taleplerini iletti.

3 KİŞİ SALDIRDI, DİŞİ KIRILDI, DUDAĞI PATLADI

Cihantimur’un 18 Temmuz’da cezaevinde bulunan ortak kullanılan telefon kuyruğunda 3 kişinin saldırısına uğradığı vurgulanan dilekçede, kafasına ve yüzüne darbeler aldığı, dişinin kırıldığı ve kaldırıldığı hastanede patlayan dudaklarına dikiş atıldığı bilgisi paylaşıldı.


Dilekçede, hastanede boş yatak olmadığı için tıbbi müdahaleden sonra Cihantimur’un tekrar cezaevine getirilerek burada karantina bölümüne yatırıldığı kaydedildi.

Avukatlar, mahkemeden, 17 yaşındaki Cihantimur’un önceden sabıkası olmadığı, ABD vatandaşı olduğu ve kaldığı yerin güvenli olmadığı gerekçesiyle ABD’de bulunan teyzesi ve amcasının yanında gözetim altında tutulması talebinde bulundu.

Boston’da yakalandığında Connecticut Manson Gençlik Enstitüsü adlı cezaevine konulan Cihantimur’un, burasının güvenli olmadığı gerekçesiyle daha önce de yaptığı ev gözetimine çıkarılması talebi hakim tarafından reddedilmişti.

AA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap