SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOGG CEO'su yerli otomobilin çıkış tarihini açıkladı!

TOGG CEO'su yerli otomobilin çıkış tarihini açıkladı!

07 Aralık 2021 Salı - 16:42




Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu yani kısaca TOGG, için tarih verildi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.





TOGG uzun süredir merakla bekleniyor. Zaman zaman yapılan süreç paylaşımları sosyal medyada oldukça ilgi görüyor. Şimdi de TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ilgi çeken bir açıklama daha yaptı. Karakaş "Türkiye’nin Otomobili' 2023’te yollarda olur. Sepette 4-6 model olması gerekiyordu. Bizde model sayısı 5 olacak" dedi.

Dünya gazetesi, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ve Danışmanı Hakan Özenen’le yapılan bir sohbeti paylaştı. Neticede Türkiye'nin merakla beklediği otomobil için tarih belirlenmiş oldu.

TOGG CEO'su yerli otomobilin çıkış tarihini açıkladı!

togg

CEO Karakaş, "2018’de başladık. 2022’de üretime geçmeyi planlıyoruz. 'Türkiye’nin Otomobili' 2023’te yollarda olur. Sepette 4-6 model olması gerekiyordu. Bizde model sayısı 5 olacak." ifadelerini kullandı. Yazıda ayrıca "TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Gemlik’te inşaatı devam eden fabrikanın son görüntüsünü ekrana yansıttı: Fabrikadan daha fazlasını kuruyoruz. Avrupa’nın en temiz tesisini yapıyoruz. 5 gram/metrekareden daha az uçucu organik bileşen salımı söz konusu olacak. Bu miktar, Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’ine denk geliyor.
Avrupa’daki yasal sınırın 7’de 1’ine denk geliyor. Yani biz zaten “sıfır emisyon” ile başlıyoruz. Fabrikaya komşu bir alanı gösterdi: Burada bir uçak pisti vardı. O alanı otomobil test pistine dönüştürüyoruz." ifadelerine yer verildi.


Araç için ayrıca ""Şimdi artık sürücü ile yanındaki koltukta oturan yolcunun kaza sırasında kafalarının birbirine çarpmasını önleyecek hava yastığı da devreye giriyor. Kaza anında aradaki hava yastığı açılacak, kafaların birbirine çarpması önlenecek." ifadeleri kullanıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap