SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOGG ile 'yüz yüze' görüşme! ABD'den İstanbul'a getirildi

TOGG ile 'yüz yüze' görüşme! ABD'den İstanbul'a getirildi

20 Temmuz 2022 Çarşamba - 11:56




Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, ABD’de fuarda sergilenmek üzere özel olarak konsept bir elektrikli araç üretti. Fuarda görücüye çıktıktan sonra Türkiye’ye getirilen otomobil şu anda İstanbul’da bir AVM’de görücüye çıktı.





Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, İstanbul'da görücüye çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk Muhabiri Gaye Sude Kayışçı şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren teknoloji markası TOGG’un yanındayız. Görmüş olduğunuz araç TOGG konsept akıllı cihazı. Bu araç 2022 Ocak ayında ABD’de dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında tanıtıldı. Bu araç Türkiye’ye geldi ve İstanbul’da bir AVM’de sergileniyor. Otomobil severleri ziyaretine bekliyor.

Bu aracın seri olarak üretilmesi beklenmiyor. Gelecekte çıkacak akıllı cihazlar için önemli ipuçları veriyor. Özelliklerine gelecek olursak veri bazlı iş modelleri, yeni mobilite servisleri, akıllı yaşam, akıllı şarj gibi teknolojik çözümler sunuyor. Bu TOGG’un gelecek vizyonunu ortaya koyuyor.

Stilinde diğer dış özelliklerine gelecek olursak dinamik özelliğini görebiliyoruz. Ana stilistik özelliklerini koruyor. Ön farlarından başlayıp arkaya kadar uzanan omuz çizgisi ana stilini oluşturuyor. TOGG’un logosu da Doğu ve Batı’nın birlikteliğini simgeliyor. İç tasarımına bakacak olursak ön koltuğunda açık deri tercih ediliyor. Arka koltuklarda koyu renk tercih edilmiş. Bildiğimiz klasik araçlardan daha farklı bir iç tasarımının olduğunu görüyoruz.

Ön tarafına bakacak olursak direksiyonun yuvarlak değil özel bir tasarım olduğunu görüyoruz. Ön gösterge panelinde ise kullanıcı odaklı bir stil tercih edilmiş. Led ekran var, aynı zamanda ön koltuklardaki ve arka koltuklardaki emniyet kemerlerinde mavi renkli emniyet kemeri tercih edilmiş. Bu teknoloji harikası araç İstanbul’da AVM’de tanıtılıyor. Ziyaretçilerini burada bekliyor."


"DENEME ÜRETİMİNE GERİ SAYIM BAŞLADI."

Öte yandan temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atılan Togg Gemlik Tesisi’nde planlar doğrultusunda iki yılda deneme üretimi hazırlıkları başladı. ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nde, bu yılın son çeyreğinde ilk seri üretim akıllı cihaz banttan inecek. Togg paylaşımında, "Deneme üretimine geri sayım başladı." ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap