SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOGG ne zaman satışa çıkacak, fiyatı ne kadar olacak? TOGG C SUV aracının değeri belirlendi mi?

TOGG ne zaman satışa çıkacak, fiyatı ne kadar olacak? TOGG C SUV aracının değeri belirlendi mi?

28 Ekim 2022 Cuma - 12:08




TOGG, Gemlik tesisinin açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilecek. TOGG'un ne zaman satışa çıkacağı ve satış fiyatının ne kadar olacağı şimdiden merak ediliyor. TOGG ile ilgili detaylar da araştırılmaya başlandı. Peki TOGG ne zaman satışa çıkacak, fiyatı ne kadar olacak? C SUV aracın satış fiyatı belli oldu mu? İşte ilk merak edilenlerle ilgili tüm detaylar...





Türkiye’nin ‘Devrim’ ile başlayan yerli otomobil hayalinde yeni bir sayfa açılıyor. 'Devrim'den sonra ilk yerli otomobil TOGG için en önemli adımlardan biri gerçekleşiyor. TOGG, Gemlik tesisinin açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılıştan 5 ay sonra ilk model C-SUV üretim bantlarından inecek ve Türkiye’de satışa sunulacak. Peki TOGG'un fiyatı ne kadar olacak... C SUV aracın değeri belirlendi. İşte detaylar

togg gemlik fabrikası

2018 yılında Türkiye’nin otomobilini üretmek hedefiyle resmen kurulan TOGG’un Gemlik’te bulunan tesisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılıyor. Açılışla birlikte bugüne kadar prototip atölyesinde üretilerek çeşitli yol testleri yapılan TOGG’un C-SUV modeli seri üretime tamamen hazır hale gelecek. Hemen ardından ise C-SUV yollara çıkmaya hazır olduğunu belgelemek üzere akredite test merkezlerine gönderilecek. Hedef 2030’a kadar 5 farklı gövde tipinde 1 milyon adet tamamen elektrikli otomobil üretmek.

2023 İÇİN HEDEF 18 BİN KİŞİ!


TOGG’un üretimi kademeli olarak artacak. Bu kapsamda, satışa sunulacağı 2023 yılında 17 ila 18 bin adet C-SUV’un üretilip satışa çıkarılması planlanıyor. TOGG’un deneme üretimlerinin sürdüğüne işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili olarak “Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek” bilgisini vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap