SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOGG'un fiyatı için yeni iddia! İşte kulislerden sızan rakam

TOGG'un fiyatı için yeni iddia! İşte kulislerden sızan rakam

27 Temmuz 2022 Çarşamba - 19:48




Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un seri üretimi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2023 yılının mart ayında yollara çıkması planlanan TOGG'un fiyatı için yeni bir iddia ortaya atıldı.





Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un üretileceği Gemlik'teki tesiste çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yerli otomobilin seri üretiminin yılın son çeyreğinde başlaması planlanıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG’un ne zaman yollara çıkacağını duyurdu.

Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, “Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim'de Türkiye'nin bütün özlük hakları bizim olan TOGG'un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli bütün hakları bizim olan Türkiye'nin olan otomobili dünya piyasasına da sunmuş olacağız. İnşallah 2023 yılının mart ayında hep beraber binmeye başlayacağız. Yozgat'ın yollarında da TOGG'u göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

TOGG'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Heyecanlı bekleyiş sürerken yerli otomobil TOGG'un fiyatı merak ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre, yerli otomobilin fiyatı 32 bin euro olacak. 


Eğer bu etiket üzerinden basit bir hesaplamayla, TOGG’un 700 bin TL’lik bir etiketle geleceği konuşuluyor. Ancak fiyatın tahmin ve öngörülerden öte olmadığını belirtmekte fayda var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FİYAT SORMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtlamıştı. 

TOGG’un üretimiyle ilgili soruya Erdoğan, “Hedefimiz bu yıl sonunda aracı çıkartmak” dedi. Fiyatının sorulması üzerineyse Erdoğan, “Fiyat sorma” ifadelerini kullandı.

TOGG'A ÖTV AYARI


Öte yandan Türkiye'nin yerli otomobil TOGG için vergi avantajı getirilmişti. Motor gücü 160 kW’ı, vergisiz fiyatı ise 700 bin TL'yi geçmeyen elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlenmişti. 

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Beğendim
0
Sevdim
3
Beğenmedim
2
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap