SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon ne böyle!

Trabzon ne böyle!

07 Temmuz 2015 Salı - 09:25








Yok efendim Trabzon ülkenin en yaşanabilir kentiymiş de, en temizmiş de... Kadın, çocuk ve engelli dostuymuş da... Tarih, kültür ve sanat merkeziymiş de... Hepsi palavra! Dökülüyor Trabzon dökülüyor!

Güya büyük şehir oldu. Güya yerel yönetimlerin olanakları arttı. Güya bir yandan büyük şehir, bir yandan ilçe belediyeleri, uçuracaklar Trabzon’u.

Yazık ki ne yazık! Yönetenler-sorumlular, binlerce yıllık bu kentin sokaklarında dolaşmıyor mu hiç? Her yanında bir düzensizlik, her yanında bir bozukluk, kirlilik, kuralsızlık egemen her şeye. Herkes kafasına göre hareket ediyor. Standart yok, kural yok, ortak yaşama kültürü yok.

Ya ilçeler? Daha berbat! Sanki bu topraklara geleli birkaç yıl olmuşçasına gecekondu gibi her yer. Bakımsız Eski beldelere, köylere doğru dürüst hizmet gitmiyor. Dağ başları, ormanlar, yaylalar bile şehir oldu ya, her yer talan altında... Plan yok, program yok, tartışma yok, kepazelik çok, vatandaştan itiraz da yok.

***


Evet, Zağnos ve Tabakhane vadilerinde bir çaba var. Daha iyisi mümkün tabi. Ama temizlenen o sırtlara bindirilen TOKİ konutlarına ne demeli?

Boztepe’de, Çukurçayır’da utanç abidesi olarak yükselen o binalar, hangi çağdaş kentleşme anlayışının ürünü?

Peki ya şu anda, şimdi, Boztepe koruluğunun dibine, mahalle gençlerinin spor alanı olarak kullandığı bölgenin üzerine otel diye sokulan hançer.

Kaşüstü, Pelitli, Akyazı, Söğütlü’de kapanan belediyelerin hediyesi imar rezaletleri ve vahşi yapılaşma örnekleri.

***


Akyazı sırtına kondurulan bir bina tahkimatının çökmesi sonucu Doğu Karadeniz’in ulaşımını sağlayan uluslararası yolda ulaşım iki aydır servis yolundan sağlanıyor. İnsanlar günün her saati işkence çekerken, bu kentin sorumluları iftar iftar dolaşıp her şeyi iyi yaptıklarını söyleyebiliyor ve alkış alabiliyor.

Bırakın ara sokakları, ana caddelerde bile yollar bozuk, kaldırımda yürünmüyor. Bir uyum yok, her şey gaydır guydur. Belediye cadde ve kaldırımları araçlara ya da işletmelere kiralıyor. Trabzon’un sözde en prestijli caddesi Maraş’ta dolmuş kuyrukları, bağırtı ve çığırtıdan yürümek mümkün değil.

***

Her şey sıkış tıkış, her şey iç içe. Herkes birbirine sürtünüyor. Sürtünme kızıştırıyor. Gerilim, küfür, kavga Bir magandalık, kabalık almış yürümüş. Sadece sokakları değil, her yeri işgal etmiş. Kendini bu kentin sahibi sanıyor!

Trabzonlu kaba, rantçı, gösteriş budalası zihniyete teslim olmuş!


Trabzon büyük bir yozlaşmanın, yoksullaşmanın, kabalaşmanın içinde sahipsizce debeleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap