SON DAKİKA



Haber > Gündem > TSK'dan Çukurca kırsalında hava harekatı

TSK'dan Çukurca kırsalında hava harekatı

03 Eylül 2016 Cumartesi - 09:43




Genelkurmay Başkanlığı, Çukurca kırsalında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla üç defa hava harekatı düzenledi. Operasyonda 30'u ölü 63 terör





Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, şu ana kadar 33'ü ölü, 63 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, bugün Çukurca ilçesindeki kırsal alanda 1'inci Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin katıldığı ve hava taarruzlarıyla desteklenen, "Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin" operasyonunda şu ana kadar 33 teröristin öldüğü, 30 teröristin yaralandığı belirtildi. Böylece 63 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, 5 "Doçka" mevzisi imha edildi ve terör örgütünün kullandığı silahlar da ele geçirildi.

Bir askerin şehit düştüğü, 6 askerin de yaralandığı operasyonun devam ettiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beş Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir" denildi.


Açıklamada, "Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.

YARALI ASKER SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Sürdürülen operasyonlarda 1 askerin de yaralandığı belirtildi. Yaralı asker sayısının 7'ye çıktığı ve bu askerlerin tedavilerini sürdüğü belirtilirken, hava destekli operasyonlar ise devam ediyor.

TSK SURİYE'DE DAEŞ'E AİT 3 BİNAYI VURDU

TSK, Kunduriyah ve Arap İzah bölgelerinde terör örgütü DAEŞ'in kullandığı 3 binayı savaş uçaklarıyla vurdu. Suriye'deki DAEŞ hedeflerinin akıllı mühimmatlarla vurulduğu belirtildi.


SİVİL HALKIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

TSK'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren TSK, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

Bu kapsamda sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir.

Etki altına alınması uygun bulunan terörist hedefleri, hedefin imhası için gerekli ve orantılı ateş sağlayan uygun mühimmatla (akıllı/güdümlü) bir plan dahilinde ateş altına alınmakta, kesin terörist olduğu teyit edilmeyen hedefler asla ateş altına alınmamaktadır.


TSK DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMADA 25 HEDEFE 107 ATIŞIN YAPILDIĞINI AÇIKLADI

Türkiye'nin Cerablus operasyonuna yönelik başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunda 9. güne girildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de terör örgütlerine ait 25 hedefe 107 atış yapıldığını açıkladı.

KULLİYAH BÖLGESİNE HAVA HAREKATI

TSK, Cerablus'ta devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Kulliyah bölgesinde icra edilen hava harekatı sonucunda tespit ve teyit edilen terörist hedeflerin tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DAEŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü anımsatıldı.


Türk Silahlı Kuvvetleri, bununla beraber yürütülen operasyonun, BM'nin DAEŞ ile mücadele kararı çerçevesinde sürdürüldüğü belirtilirken, harekat sırasında sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterildiği ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap