SON DAKİKA



Haber > Gündem > TÜED Trabzon'lular dernegi emekliler gününü kutladı

TÜED Trabzon'lular dernegi emekliler gününü kutladı

28 Haziran 2024 Cuma - 13:50




Cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekliye ayrılması sebebiyle ülkemizde her yıl 30 Haziran, Emekliler Günü olarak kutlanmakta.





30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle açıklama yapan TÜED Trabzon'lular dernegi başkanı Burhan BAYRAKTAR ;

Kısa adı TÜED olan Derneğimiz Türkiye Emekliler Derneği; 16 Kasım 1970'de kurulmuş, 122 Şubesi ve 900 Bini aşkın üyesi ile ülkemizin sayısal çoğunluğu en fazla olan gönüllü sivil toplum kuruluşudur.
TÜED olarak; Devletimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 30 Haziran 1927'de emekliye ayrılışının yıl dönümünü "Emekliler Günü" bulunduğu haftayı ise "Emekliler Haftası" olarak kutlamaktayız.
Bu nedenle Atamızı bir kez daha yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Hepimizin bildiği üzere mevcut iktidarın ilk işbaşına geldiği 2002 Yılından beri iktidarı en çok ve en uzun süre destekleyen toplum kesimi biz emeklilerdik. Nas dediler, faiz indiriyoruz dediler alkışladık, NAS değilmiş faiz arttırıyoruz dediler yine alkışladık. Ekmeği iki lira daha ucuz almak için yaz kış demeden saatlerce sıra beklediğimiz halk ekmek kuyruğunda bile "Çıkar Bakayım Telefonunu" diyerek hükümeti eleştirenlere karşı savunma yapan yine biz emeklilerdik. Emeklilerin tüm bu desteğine karşı en çok ekonomik kayba uğrayan kesim de yine biz emekliler olduk.

Bundan 20 Yıl önce hayatı boyunca asgari ücretle çalışmış, masa başı çalışan ve emekli olması için gerekli olan asgari pirim gün sayısı kadar prim ödeyen bir emekli asgari ücretin %35 fazlası kadar emekli aylığı alırken, bugün aynı şartlarda emekli olan hatta daha fazla gün prim ödeyen bir emekli asgari ücretin yaklaşık üçte biri kadar kök ücret emekli aylığı almaktadır. Bir başka deyişle en düşük emekli aylığı son 20 Yıllık süreçte neredeyse bir asgari ücret kadar erimiştir.

Nostaljik Türk filmlerinde izlediğimiz, üç aylıklarını alınca torunlarına sürprizler yapan pos bıyıklı tonton dedeler, şimdilerde inşaatlarda tuğla taşımakta, köşe başlarında ayakkabı boyamakta, hava kararmaya yakın semt pazarlarında sebze atıkları toplamaktalar. 20 Yıl önce çocuklarının ev kirasını ödeyen, torunlarının okul masraflarını karşılayan emekliler artık kendi zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmişlerdir.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kamu görevlilerine 8 Bin 77 Lira iyileştirme yapan iktidar, sıra emeklilere gelince Temmuzdan Ekim'e, Ekim'den Yılbaşına, Yılbaşından ise tekrar Temmuz'a öteledi. Memura verip de emekliye vermemek olur mu dediler, o bile oldu. Memurlara verdiler, emeklilere vermediler.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap