A+ A-
Yorum
10

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Yayın Tarihi: 14.11.2023 - 10:24 | Güncelleme Tarihi: 14.11.2023 - 10:25
Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

AKŞENER'DEN BABASINI KAYBEDEN BABACAN'A TAZİYE ZİYARETİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Akşener, geçen hafta babası Hilmi Babacan'ı kaybeden Ali Babacan'a başsağlığı dileğinde bulundu. Akşener'e, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın ve Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural eşlik etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapılmadı. Babacan, ziyaretin ardından Akşener’e aracına kadar eşlik etti.
 
KILIÇDAROĞLU: “MECLİS BAŞKANINI YÜREKLİ OLMAYA, MİLLETİN HELAL OYLARINI SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUM. HATAY MİLLETVEKİLİ CAN ATALAY’IN YERİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİDİR”

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Üzülerek söylüyorum, bugünkü Meclis’in büyük çoğunluğu Sarayın boyunduruğu altındadır. Meclis, Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır. Meclis Başkanını yürekli olmaya, milletin helal oylarını savunmaya çağırıyorum. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri TBMM’dir” dedi. 
 
ADALET BAKANI, YARGI KRİZİNDE TOPLU TBMM'YE ATTI, YENİ ANAYASA VE AYM YAPISI DEĞİŞİKLİĞİNE İŞARET ETTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın, TİP milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak "İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. İki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik hususlar TBMM yetkisindeki hususlardır" dedi.
 
KÜRŞAD ZORLU: “YEREL SEÇİM ÖNCESİNDE GETİRİLEBİLECEK BÖYLE BİR ADIMIN ASLA PARÇASI OLMAYACAĞIMIZI ÇÜNKÜ SEÇİM REKABETİNİ ETKİLEMEYE YÖNELİK BİR TEŞEBBÜS SAYILACAĞINI İFADE ETMİŞTİK”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Sayın Genel Başkanımızın dün ifade ettiği Türkiye’de geçmişte de anayasa yapımları gerçekleştiği maddeler halinde tek tek, birçok değişimler yaşandı. Anayasalar elbette değiştirilemez metinler değildir zaman zaman değişiklikler yapılabilir ama kastettiğimiz şey Sayın Erdoğan’ın ve AK Parti’nin bugün bize getirmeye çalışacağı, çağrı yaptığı anayasa değişikliği paketi ile ilgisi yoktur. Bu bir ilkesel genel tutumun ortaya konmasıdır. Dolayısıyla biz zaten, bu konu ilk sorulduğunda özellikle yerel seçim öncesinde getirilebilecek böyle bir adımın asla parçası olmayacağımızı çünkü seçim rekabetini etkilemeye yönelik bir teşebbüs sayılacağını ifade etmiştik. Bu tutumuz aynen bu şekilde devam ediyor” dedi.
 
İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDENLERE UYARI: 'GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partiden istifa edenlere yönelik bir açıklama yaptı. Zorlu "İYİ Parti'ye yapılan bu saldırılara bu şekilde ortak olma niyetini taşıyanların karşısında biz de gerekli açıklamaları yapmaktan geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.
 
HEDEP, AKP İLE ARKA KAPI DİPLOMASİSİ İDDİASINI YALANDI: İTTİFAK OLACAKSA DEMOKRAT, KÜRT’Ü TANIYAN ANLAYIŞLA OLACAK

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, AKP ile ‘arka kapıdan’ ittifak iddialarını yalanlayarak, “Meşru ve yasal bir siyasi parti olarak ilkelerimiz çerçevesinde herkesle görüşebiliriz” dedi. Doğan, “İttifak olacaksa demokrat, kapsayıcı, Kürt’ü tanıyan anlayışla olacak” diye belirtti.
 
3 MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIK DOSYASI TBMM'YE SEVK EDİLDİ

HEDEP Grup Başkanvekili Beştaş, HEDEP Mersin Milletvekili Bozan ile CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'na ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu
 
MSB: "TÜRK VE YUNAN HEYETLERİ ARASINDA GÜVEN ARTTIRICI ÖNLEMLER TOPLANTISININ YENİ TURU 13 KASIM'DA GERÇEKLEŞMİŞTİR"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Türk ve Yunan heyetleri arasında Güven Arttırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısının yeni turu 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Toplantı Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde yapılmıştır. Toplantıda her iki taraf, yetkili makam onayını müteakip önceden mutabık kalınan GAÖ’lerin 2024 yılı boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varmıştır. Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Her iki taraf ayrıca temasta kalmak ve üzerinde mutabık kalınan GAÖ’lerin uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir İletişim Noktası (Point of Contact) Mekanizması kurmaya karar vermiştir" açıklamasını yaptı.
 
MHP'DE ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI

MHP’de Belediye Meclisi ve il Genel Meclisi üyeliği aday adaylığı başvuruları başladı.Başvurular 15 Aralık 2023 Cuma günü sona erecek
 
AKP'DE YEREL SEÇİMLER İÇİN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI 22 KASIM'A KADAR UZATILDI

AKP'de daha önce 17 Kasım'a kadar devam edeceği açıklanan yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurularının 22 Kasım'a kadar uzatıldığı duyuruldu.
 
ÜMİT DİKBAYIR: “BENİM ALNIM AÇIK, YÜZÜM PAK; SUÇLULAR ORTAYA ÇIKANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti lideri Meral Akşener’in banka hesaplarını incelettiği iddiasının araştırılması için verdiği dilekçe hakkında Serbestiyet’e konuştu: “Ben kendimden eminim, alnım açık, yüzüm pak. Suçlular ortaya çıkana kadar, sonuna kadar mücadele edeceğim. Artık adalet, hukuk gerekeni yapacak.”
 
BAHADIR ERDEM: ÜSTÜNE BASA BASA EN AZINDAN İSTANBUL VE ANKARA'DA AYRI ADAY OLMAMALI DEDİM!

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem  FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programının canlı yayınına konuk oldu. Sunucu İlker Karagöz’ün “Şimdi sizin titrinize bir de eski İyi partili, İYİ Parti'nin eski kurmaylarından A takımından diyeceğiz galiba çünkü ayrıldınız?” sorusuna Erdem “Ayrıldım evet. Şu var ki İYİ Partide çok çalıştım ben muhalefet kazansın diye. Ancak ben artık İYİ Parti'de fikirlerimin kabul gördüğüne inanmıyorum ve bunu düşündüğüm için de ayrıldım” yanıtını verdi.
 
İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: İSTİŞARE KAMPI YAPILACAK, 81 İLDE ADAY ÇIKARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde ittifakla ilgili, “Genel İdare Kurulu’nun aldığı karar nettir. İYİ Parti 81 ilde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir" dedi. Zorlu, Başkanlık Divanı’nda alınan karar doğrultusunda; 18-20 Kasım tarihleri arasında yerel yönetimler ana tema olmak üzere milletvekilleri, genel idare kurulu ve başkanlık divanı üyeleri ile Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla İstanbul’da istişare kampı düzenleneceğini açıkladı.
 
CHP'DEN YENİ MYK İLE İLK TOPLANTI: ANAYASA'YI TANIMAYAN BİR ANLAYIŞLA, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞMAYIZ

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından yapılan ilk MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni Anayasa tartışmaları hakkında, "Anayasa'yı tanımayan, uygulamayan, açık hükümlerini yok sayan bir anlayışla Anayasa değişikliğini konuşmayız ve tartışmayız" dedi.
 
YÜCEL: BİR DEVLET KRİZİ YAŞIYORUZ

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye uzun süredir ciddi bir ekonomik kriz yaşamaktadır, şimdi buna yargı ve devlet krizi eklenmiştir" dedi.
 
EREN ERDEM’DEN ÖZGÜR ÖZEL’E: SAYIN GENEL BAŞKANIM “NAMUS ŞEREF SÖZÜ” VERDİNİZ, ANINDA ÇARK ETTİNİZ

CHP'li Eren Erdem, Genel Başkan Özgür Özel'e yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımında, "38. olağan kurultayımızda '3 hafta içinde tüzük kurultayı yapıp, önseçimi tüzüğe yazacağız' önseçim dediniz. Üstüne, 'Namus sözü veriyorum' dediniz. 'Namus şeref sözü vererek' yapacağınızı söylediğiniz tüzük kurultayında; yapısal sorunlarımızı büyük ölçüde aşıp seçime öyle girecektik. Lakin, 'kurultayda namus sözü' diyerek önerdiğiniz kurultayda sorunları çözüp yenilenecektik. Lakin, anında çark ettiniz" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU, VAKIF KURMA HAZIRLIĞINDA

CHP’de genel başkanlık yarışını kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun aktif siyasete bir vakıfla devam etme hazırlığında olduğu öğrenildi. Yeni yol haritasına göre Kılıçdaroğlu yeni bir vakıf kuracak, ya da var olan bir vakfın yönetimini devralacak. Vakfın hem İstanbul’da hem de Ankara’da birer ofisi bulunacak.
 
ALİ YERLİKAYA DUYURDU: "ÇEMBER" OPERASYONLARINDA 5 BİN 309 FİRARİ SUÇLU YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde yapılan 'Çember' operasyonlarında, arama kaydı bulunan 5 bin 309 firari suçlunun yakalandığını açıkladı.
 
AYHAN BORA KAPLAN VE ESKİ ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ’NDEN ŞİKAYETÇİ OLAN MÜTEAHHİTTİN ARABASI KURŞUNLANDI: “30 BİN DOLAR RÜŞVET VERDİM”

Organize suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve açığa alınan eski Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürü Oben Özay’ın da aralarında olduğu 4 polis hakkında darp ve rüşvet suçlamasıyla şikayetçi olan Şanlıurfalı müteahhit Aziz Savaş’ın arabası kurşunlandı. Aziz Savaş, birkaç defa gözaltına alınması üzerine Oben Özay’ın 'Bana 30 bin dolar ver, seni bir daha aldırmam' dediğini ve bunun üzerine kendisine 30 bin dolar rüşvet verdiğini söyledi. Ayhan Bora Kaplan’ın da kendisinden 50 bin dolar istediğini iddia etti.
 
HEDEP'Lİ SAKİ: CELALETTİN CAN'IN SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİL, TEDAVİSİNE BAŞLANMASI İÇİN DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Özgül Saki, Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci yazar Celalettin Can ve TİP Milletvekili Can Atalay'ı ziyaret etti. Saki, Can hakkında, "Sağlık durumu iyi değil Celalettin'in, uyku apnesi nedeniyle özellikle geceleri zor geçiyormuş. Bu durum kalbine de zarar veriyor ve doktorlar kesin ameliyat olmalı diyorlar. Bir an evvel tedavisine başlanması için derhal serbest bırakılmalı" dedi.
 
CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ'NİN KARARININ ARDINDAN İSTANBUL ADLİYESİ'NDE EYLEM BAŞLATTI. ÖZGÜR ÇELİK: "İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUM, ANAYASA'YI TANIMAMAYA VARAN BİR KALKIŞMADIR"

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından İstanbul Adliyesi'nde eylem başlattı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Yandaş medyada günlerdir Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi kararını tanımaması bir yargı krizi gibi sunuluyor. İçinde bulunduğumuz durum iki yüksek mahkeme arasındaki bir kriz değildir. İçinde bulunduğumuz durum, sonuç itibarıyla Anayasa'yı tanımamaya varan bir kalkışmadır" dedi.
 
LÜTFULLAH KAYALAR: ÇİFTÇİ BORCU 535 MİLYAR TL SEVİYESİNDE, 2002 YILINA GÖRE 200 KAT ARTTI

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin görüşmelerine, "Çiftçimizin borcu 535 milyar TL seviyesindedir. 2002 yılına göre bu borç 200 kat artmıştır. 2022 verilerinde tarımsal hasıla 972,3 milyar TL seviyesinde kalmıştır. Bu veriye göre, yirmi yılda çiftçi borcu 200 kat artarken tarımsal hasıla yani çiftçinin üretimi 25 kat artmıştır. Bu durum, çiftçimizin fakirleştirildiğinin bir başka göstergesidir" dedi.
 
CHP'Lİ HALICI: YURTLARDAKİ ÖĞRENCİLER HALA NEDEN ZEHİRLENİYOR?

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, KYK yurtlarında yaşanan zehirlenme vakaları hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. "Yurtlardaki öğrenciler hala neden zehirleniyor?" diye soran Halıcı, yaşanan zehirlenme vakalarında idari ve hukuki süreçlerin hangi aşamada olduğunu da sordu.
 
KYK YURTLARINDA İNTERNETE ERİŞİM DE SIKINTI; "NE ONLİNE DERSLERE NE DE SOSYAL MEDYAYA GİREBİLİYORUZ"

Asansör kazaları ve kötü koşullar ile gündeme gelen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlarda, internet bağlantısının da sorun yaşandığı öğrenildi. Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve Afyonkarahisar'daki yurtlarda kalan öğrenciler, internet altyapısının yetersizliği nedeniyle online derslere bile erişimde güçlük yaşadıklarını, belli saatlerde sosyal medya sitelerine erişmenin olanaksız olduğunu söyledi. Öğrenciler, diğer kentlerdeki yurtlarda da durumun farklı olmadığını iddia etti.
 
KURTULMUŞ: İSRAİL'İN BUGÜN FİLİSTİN'DE YAPMIŞ OLDUKLARI TAM MANASIYLA BİR KATLİAM, SOYKIRIMDIR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in bugün Filistin'de yapmış olduklarının tam manasıyla katliam ve soykırım olduğunu belirterek, "Başta Amerika olmak üzere Batı dünyasının İsrail'e neredeyse 'Görmüyoruz, duymuyoruz, biz anlamıyoruz, siz ne isterseniz onu yapabilirsiniz.' diyerek izin vermiş olmasıyla, büyük bir askeri güçle insanların evlerini başlarına yıktıkları bir ortamda yaşıyoruz." dedi.
 
ALTUN: İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINA DAİR 100'ÜN ÜZERİNDE KASITLI YALAN HABERİ İFŞA ETTİK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dezenformasyonla mücadele merkezimizin halen devam eden çalışmaları neticesinde 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair 100'ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa ettik ve doğrusunu ortaya koyduk. Bu süreçte 5 farklı 'Filistin Özel Bülteni' yayınladık" dedi.
 
İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOMBALI SALDIRI DAVASINDA 6 TAHLİYE DAHA

İstanbul'da 6 kişin öldüğü 99 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında yargılanan 36 sanıktan Mahmud Haso, Hadice Alkurdia, Salih Carkes, Hadir Carkes, Yasir Al Korali ve suça sürüklenen çocuk A.E.'nin tutuklulukta kaldıkları süre gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.
 
İŞ CİNAYETİ RAPORU: EKİM AYINDA 150, YILIN İLK 10 AYINDA EN AZ 1634 İŞÇİ İŞ CİNAYETLERİNDE HAYATINI KAYBETTİ!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin İş Cinayeti Raporu’na göre; ekim ayında 150, yılın ilk on ayında en az 1634 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Raporda, çocuk işçi cinayetleri sayısının da 47 olduğu belirtildi.
 
2023 YILININ İLK 10 AYINDA 350 KADIN ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) kadın cinayetlerine ilişkin raporuna göre bu yılın ilk 10 ayında 350 kadın erkekler tarafından katledildi. Yaşamını yitiren 107'i kadının ölüm nedeni ‘şüpheli ölüm’, 243 kadının ölüm nedeni ise ‘kadın cinayeti’ olarak kayıtlara geçti.
 
TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ: TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN, SÜPER KUPA İÇİN 5 YILLIK DÖRTLÜ TURNUVA PLANLIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını 5 yıl boyunca dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı için görüşmelerini sürdürdüklerini açıkladı.
 
KILIÇDAROĞLU’NUN “ÜLKÜCÜ” DANIŞMANI ULUKUŞ: KIRGINLIĞIM VAR, ÜYELİĞİMİ SONLANDIRDIM, OYUMUZU İSTEMESİNLER

Özgür Özel’in genel başkanlığa seçilmesinin ardından CHP ile yolları ayrılan danışmanlardan birisi olan eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, “Seçim sürecinde milliyetçilik yarışına girenler şimdi bana devşirme lakabını takmış. CHP’ye kırgınlığım var üyeliğimi sonlandırdım. Bundan sonra oyumuzu da istemesinler” dedi.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK DUYURDU: İHRACATÇILARA VERİLEN KREDİDE YENİ DÖNEM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine erişiminde yeni bir dönemi başlattıklarını belirterek, "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak" dedi.
 
BAKAN ŞİMŞEK: YILLIK CARİ DENGEDE SON İKİ AYDA 7,3 MİLYAR DOLAR İYİLEŞME SAĞLANDI İYİLEŞMENİN DEVAMINI BEKLİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandığını bildirerek, "Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz." ifadesini kullandı.
 
CARİ İŞLEMLER HESABI EYLÜLDE 1.8 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, Eylül’de 1 milyar 876 milyon dolar, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 7 milyar 118 milyon dolarlık fazla oluştu. Bu, son iki yılın en büyük cari fazlası olarak kayda geçti.
 
BAKAN BOLAT AÇIKLADI: FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK YAPAN FİRMALARA 710 MİLYON LİRA CEZA

İş dünyası  ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlakgayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." dedi.
 
VERGİSİZ CEP TELEFONU, BİLGİSAYAR VE İNTERNET DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Üniversite öğrencilerine verilecek cep telefonu, bilgisayar ve internet destekleri için başvuru şartları ve başvuruların değerlendirme sürecine dair bilgiler, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
THY ANLAŞMAYI KAP'A BİLDİRDİ, AİRBUS'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Türk Hava Yolları, 355 uçaklık tarihinin en büyük siparişi için Airbus ile görüştüğünü KAP'a bildirdi. Airbus tarafından gelen açıklamada da "prensipte anlaşma sağlandığı" bilgisine yer verildi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

ŞİFA HASTANESİ’NDE 6’SI PREMATÜRE BEBEK 20 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ. İSRAİL: “300 LİTRE YAKIT SAĞLADIK” ŞİFA HASTANESİ: “300 LİTRE JENERATÖRÜ 15 DAKİKA ÇALIŞTIRIR”

İsrail ordusu tarafından kuşatılan ve yakıt krizinin yaşandığı Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde elektrik kesintisi ve hizmetlerin durması nedeniyle 6'sı prematüre bebek olmak üzere toplam 20 kişi hayatını kaybetti. İsrail dün Şifa Hastanesi'ne jeneratör için 300 litre yakıt sağladıklarını ancak Hamas'ın bunun teslim alınmasını engellediğini öne sürmüştü. Şifa Hastanesi: "300 litre hastanenin jeneratörlerini yalnızca 15 dakika çalıştırabilir. İsrail ordusundan korkan doktorlar yakıtı Kızılhaç üzerinden almayı istedi."
 
GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI: ŞİFA HASTANESİ'NİN AVLUSUNDA YÜZLERCE CESET BİRİKTİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, İsrail güçleri tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi'nin avlusunda yüzlerce cesedin biriktiğini ve bunun bir salgının ve gerçek felaketin habercisi olduğunu söyledi.
 
İNGİLTERE HÜKÜMETİNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNADI: İÇİŞLERİ BAKANI GÖREVDEN ALINDI, ESKİ BAŞBAKAN CAMERON DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

Son dönemde İngiltere’de yapılan Filistin’e destek eylemcilerini hedef göstermesi ve polisi bu eylemleri engellemeye karşı göreve çağırmasıyla gündemde olan İçişleri Bakanı Suella Braverman, Başbakan Rishi Sunak tarafından görevden alındı. Braverman'ın görevden alınmasının kabinede geniş çaplı bir değişimi tetikleyeceği düşünülürken eski başbakan David Cameron dışişleri bakanı, mevcut dışişleri bakanı James Cleverly ise Braverman'ın yerine içişleri bakanı olarak atandı. Liberal Demokratlar'ın lideri erken seçim çağrısında bulundu.
 
AB'DEN DİJİTAL SCHENGEN VİZESİNE YEŞİL IŞIK

AB Konseyi, Schengen vizelerinin dijitalleşmesi için hazırlanan yeni kuralları kabul etti. Uygulama yürürlüğe girdiğinde, pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale gelecek ve 2 boyutlu barkod olarak internet üzerinden verilecek.
 
NEW YORK POST: FEDERALLER, NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI'NIN TÜRKEVİ'NİN AÇILIŞINI HIZLANDIRIP HIZLANDIRMADIĞINI İNCELİYOR

ABD'de federal müfettişler, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'nin New York'taki diplomatik merkezi Türkevi'nin açılışını hızlandırmaya yardım edip etmediğini inceliyor.
 
SURİYE, İNSANİ YARDIMLAR İÇİN ÖNCÜPINAR VE ÇOBANBEY KAPILARINDAN SINIR GEÇİŞLERİNİ 3 AY DAHA UZATTI

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye yönetiminin insani yardımlar için Öncüpınar (Bab Al Salam) ve Çobanbey (Al Rai) sınır kapılarının açık kalma süresini 3 ay daha uzattığını duyurdu.
 
 

Muhabir/Editör:Burak Çimşit