SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ufukta erken seçim ve referandum var!

Ufukta erken seçim ve referandum var!

19 Ekim 2016 Çarşamba - 09:11




Başbakan Binali Yıldırım'ın pazartesi günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından AK Parti kulislerinde erken seçim konuşulmaya başlandı.





Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pazartesi günü bir araya gelmiş ve gündeme gelen başkanlık sistemi üzerine knouşmuşardı. Bu görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım, Bahçeli'nin çıkışının 'bir siyasi tuzak olabileceği' görüşünü dile getiren isimlere Yıldırım, 'Tavrı net, ben öyle bir intibâ almadım' ifadelerini kullanmıştı.

KULİSLERDE ERKEN SEÇİM VE REFERANDUM KONUŞULUYOR

AK Parti kulislerinde görüşmenin ardından yapılan değerlendirme ise Başkanlık için referandum ve sonunda bir erken seçimin ufukta göründüğü. 'Her halükarda Nisan - Mayıs gibi referandum, yazın da erken seçim görünüyor' yorumu yapılıyor. AK Partili siyasiler bunun nedenini şöyle açıklıyor:

"Bahçeli neyi hedeflemiş olursa olsun önümüzde bu tablo var. Eğer başkanlık sistemini de içine alan anayasa değişikliği herhangi bir nedenle 330'un altında kalırsa bu zaten bizim için bir erken seçim gerekçesidir. Parlamentonun yenilenmesi gereği ortaya çıkmış demektir.

330 - 367 aralığı ise zaten referandum ve bunun sonucunda başkanlık seçimine gitmek demektir ki, bu da yine başkanlık için parlamentonun yenilenmesi demek."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap