SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vatanseverlerden terörist olmaz

Vatanseverlerden terörist olmaz

20 Mart 2013 Çarşamba - 09:04




Trabzon İşçi Partisi İl Başkanı Cenk Kokal Ergenekon savcılarının hazırladığı mütalaayı tanımadıklarını belirterek protesto yaptı.





Trabzon’da sivil toplum örgütleri İşçi Partisi önderliğinde Ergenekon davasına tepki gösterdi. Dört yıldır devam eden Ergenekon sanıklarının yargılandığı davada terör örgütü kurmaktan yargılanan ve aralarında gazeteci, siyasetçi ve bilim adamlarının da yer aldığı zanlılara karşı Ergenekon savcıları mütalaasını hazırladı. İşçi Partililer ve bazı sivil toplum örgütleri ise Atatürk Alanı’ndaki basın açıklaması ile ortada örgüt olmadığı halde suç uydurulduğu iddiasıyla yargılamalara tepki gösterdi. Düzenlenen eyleme destek verenler arasında CHP’lilerde yer alırken CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya da teröristlerin eli sıkılıyor, teröristlerden barış güvercinleri ortaya çıkartılmaya çalışılıyor ama bilim adamları ve vatanseverlerden terörist yaratmak isteniyor. Bu çelişki ortadan kaldırılmalı adalet kısa sürede tecelli etmelidir” dedi. ADALETTEN SÖZ EDİLEMEZ Dört yıldır duruşmaların yapıldığını ifade eden İşçi Partisi Trabzon İl Başkanı Cenk Kokal, “Ortada örgüt yok. Örgütün merkezi yok. Örgütün kurucuları ve kuruluşu yok.   Bu davanın merkezinde emperyalizme teslim olmayan, onun üzerine yürüyen merkezler vardır” şeklinde konuştu. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap