SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yargıda ihbar mektubu tartışması | "Tüm yargıyı töhmet altında bırakmak doğru değil"

Yargıda ihbar mektubu tartışması | "Tüm yargıyı töhmet altında bırakmak doğru değil"

19 Ekim 2023 Perşembe - 16:18




Yargıda ihbar mektubuyla başlayan tartışma sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, para karşılığı karar alındığı iddialarına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü söyleyerek "Bir ihbar dilekçesi üzerinden tüm yargıyı töhmet altında bırakmak doğru değil." dedi.





Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu.

Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen ihbar dilekçesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 müfettiş görevlendirildiğini belirtti.

Soruşturma tamamlanmadan kesin hüküm vermenin doğru olmadığını ifade eden Tunç, "Bir iddia ortaya atılmışsa bunu inceleyecek makamlar vardır. Bu makamların inceleme ve soruşturması neticesinde gerçek ortaya çıkar, sonuca göre işlem tesis edilir. Dolayısıyla HSK Teftiş Kurulu müfettişlerinin inceleme ve soruşturmasının neticesinde bakalım, iddiaların gerçekliği nedir, ne değildir? Soruşturma neticesine göre de işlem tesis edilecek." dedi.

"Bu ihbar dilekçesi üzerinden bütün yargıyı töhmet altında bırakacak, yargı tarafsızlığına, yargı bağımsızlığına yönelik eleştiriler, yargıyı yıpratıcı, adaleti, adalete güveni sarsıcı açıklamalar yapmanın doğru olmadığını" ifade eden Tunç,  "Siz bütün yargıya böyle bir genel bir suçlama yaparsanız bir dilekçe üzerinden bu doğru olmaz." diye konuştu.

ANAYASA VURGUSU


Öte yandan Tunç, mevcut Anayasa'nın darbe anayasası olduğunu belirten Adalet Bakanı Tunç, Cumhuriyetin İkinci yüzyılına yeni Anayasa ile girilmesi gerektiğini de vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap