SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yazık!

Yazık!

10 Ağustos 2017 Perşembe - 10:35








Bir ordunun cevheri ne olursa olsun siyasete karışırsa birlikte hareket ve savaşma yeteneğini temelinden kaybeder. Ve vatanın savunma gücünü hiçe indirir.

M.Kemal ATATÜRK

Hayatımda iki büyük Müslüman bilirim. Birisi islam dininin peygamberi Hz. Muhammet Mustafa, diğeri de İslam'ı hurafelerden temizleyen büyük lider Mustafa Kemal Paşa’dır.

Muhammet Ali Cinnah Pakistan’ın kurucusu İki büyük insanın sözlerini anımsatmak istedim. Biri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, diğeri Pakistan’ın kurucusu.

İki büyük insanın ortak yanı emperyalizme karşı inatla direniş göstermesidir. Öyle bir ülke düşünün ki, teröre mahkum olmuş. Öyle bir ülke düşünün ki, ekonomisi çökmüş. Öyle bir ülke düşünün ki, bol keseden atan.


Öyle bir ülke düşünün ki, ülkede gelecek korkusu yaşayan insanlar. Doğruların yerine yalan, hukukun yerine hukuksuzluk alırsa her türlü zorluklarla karşı karşıya kalırız. Kaldık bile...

Dünyayı karşımıza alarak kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri ne kadar güçlü ki, kuracakları yeni devletin hayallerini sayıklar oluyorlar. Bunlar turşu kurmayı amaçlar olmasınlar? Yazık! Hem de çok yazık.

Bin dokuz yüz on dokuzlu yıllarda olduğu gibi Kurtuluş Savaşı'ndaki istikrar cumhuriyetin ilk yıllarında görülse bile, hala Osmanlı sevdasını yaşayanlar vardı. Şimdilerde olduğu gibi, "Milli beraberlik” diyerek amaç cumhuriyetten ayrılmak mı?

Ulu Önder, bu ülkeye nasıl bir yanlışlık yaptı ki, O’nun ismine heykeline veya kuruluşlarına tahammül edemiyoruz?

Cumhuriyetin bekçileri olan orduyu zaafa uğratırken, düşmanlarımıza verilen tavizleri anlamak mümkün değil artık. Bizler olmayacak rüyalardan kendimizi arındırarak, gerçeklerle uğraşsak daha doğru olacak. Nedir bunlar? İşsizlik tavan yaptı. Bir çıkar yol bulunmuyor.


Esnafın, memurun ve emeklinin sorunlarını çözme yerine kendi egolarımızı pazarlıyoruz. Milletvekillerinin verdiği sözlerin hiçbirini yaşayamadık. Ülkenin bunca sorunları varken, bizler lider tartışmasının yağcılığı peşindeyiz.

Ey halkım; fındığın kaç para ve kime satacaksın hiç düşündün mü? Zeytinde, pamukta, çayda ve diğer tarım ürünlerinde dönen oyunları, meclise gönderdiğiniz vekillere sorabildiniz mi? Verilen vaatlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Ama sonuçlanan vaatleri göremiyoruz.

O zaman Cumhuriyetin kuruluş ruhunu kaybetmeden herkese düşen görevi harfiyen yerine getirilmelidir. Sonunda ülkemize ve halkımıza yazık olur!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap