SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yerel Eşitlik Eylem Planlanı Trabzon'da Tartışıldı

Yerel Eşitlik Eylem Planlanı Trabzon'da Tartışıldı

21 Mayıs 2012 Pazartesi - 16:13




Avrupa Birliği ve GAP tarafından finansmanı yapılan "Yerel Eşitlik Eylem Planları" projesi tanıtım toplantısı Trabzon’da yapıldı.





Trabzon’da bir otelde yapılan toplantıya Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Saadettin Karahocagil, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, dengeli kalkınmanın sağlanması için kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmaları adına devlet olarak önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi. Kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayatta daha görünebilir olmaları adına Trabzon’da da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzda kadınlarımızın ekonomide daha aktif rol oynamaları için eğitim veren kurslar açıyoruz. Ayrıca eğitim alan kadınlarımızın işyeri açabilmeleri için destek oluyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 80 kadınımıza KOSGEB destekli ortalama 30 Bin TL gibi bir destek sağlanarak iş sahibi olma fırsatı tanındı. Belirlenen 2023 hedefine ulaşmamızda kadınlarımızın ekonomik hayata katılmaları önemli rol oynayacak. Şuan ki kadınlarımızın ekonomik hayata katılım oranı ile 2023 hedeflerine ulaşmamızın imkanı yok. Bu hedefleri gerçekleştirmek için kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif rol almaları gerekmektedir. Bunun içinde devletimiz tarafından gerekli destekler sağlanmaktadır. Bizde yerel yöneticiler olarak kadınlarımızı bu konularda bilgilendiriyoruz” dedi. Kadınların ve Kadın STK’ların Güçlendirilmesi Projesi toplantısında; Vali Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Turan ile GAP BKİ Başkanı Karahocagil, üzerinde “Yaşam hakkı için kadına şiddetle mücadele ediyor, bilgilendiriyor. Kadın Dostu Kent için kentsel hizmetlere erişim yolunda birlikte çalışıyor” yazan büyük bir afişin üzerine imza atarak projenin uygulanması için start verdiler.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap