SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yerli otomobilde heyecanlandıran görüntü!

Yerli otomobilde heyecanlandıran görüntü!

21 Aralık 2019 Cumartesi - 15:58




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın test sürüşü ile tanıtılacak ola yerli otomobille ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. SUV olarak üretilecek aracı dünyanın en ünlü otomotiv tasarım şirketlerinden, Ferrari ve Lamborghini'nin de tasarımcısı olarak bilinen İtalyan Pininfarina şirketi tasarladı.





Milli Otomobilin tasarımı konusunda ilk bilgiye ulaşıldı. SUV olarak piyasaya çıkacak ilk modelin tasarımını dünyaca ünlü İtalyan şirket Pininfarina yaptı. Hem Türkiye’de hem de dünyada sektörün merakla beklediği tanıtım için sayılı günler kaldı.

Aracın ön gösterimi önümüzdeki günlerde Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobilin örtülü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

İlk gösterimi bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın test sürüşüyle gerçekleşecek olan otomobil için Pininfarina imzası heyecanı artırıyor. İlk modelin SUV ve tam elektrikli olacağı alınan bilgiler arasında. 2022 yılında üretimine başlanacak olan ilk modelden sonra 2030 yılına kadar toplamda 5 model ve 3 makyaj operasyonu geçirecek.


Yerli otomobilin şarj süreleri hakkında da ortaya çıkan bilgiler ise şu şekilde. Evden yani şebeke elektriğinden aracınızı şarj ettiğinizde 10 saatte pilleri tam olarak doldurabileceksiniz. DC denilen hızlı şarj istasyonu sayesinde ise bu süre 30 dakikaya kadar ineceği söyleniyor.

TV 100 internet sitesinin haberine göre ise yerli otomobilin modeli bu şekilde olacak;

Araç, tasarımı ve donanımıyla adından çok konuşturacak. Araçta donanım olarak, otonom sürüş sitemi, acil durum fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi , panoramik cam tavan gibi özellikler öne çıkıyor.




Dikkat çeken özelliklerinden biri de tek şarjla 500 kilometre menzile sahip olması.

2020’de satışa sunulacak yerli araçta 4x2 ve 4x4 seçenekleri yer alacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap