SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ziraat Bankası eski yöneticisinden asgari ücret yorumu: Eşittir açlık!

Ziraat Bankası eski yöneticisinden asgari ücret yorumu: Eşittir açlık!

01 Şubat 2022 Salı - 12:56




Aralık ayında açıklanan 4 bin 253 TL'lik asgari ücret, yılın ilk ayında açlık sınırına geriledi. Ziraat Bankası eski yöneticisi Babuşçu tepkisini "Açlık sınırı eşittir asgari ücret" diyerek gösterdi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 16 Aralık 2022’de Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen basın toplantısında 2022 asgari ücreti net yüde 50 oranında artışla 4 bin 253 TL olarak ilan edildi.  Türk-İş, Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasını yayımladı. Asgari ücret ocak ayında açlık sınırı ile aynı seviyeye geldi. Ocakta açlık sınırı 4 bin 249 TL'ye yükseldi. Türk-İş'in verilerine göre ocakta açlık sınırı 4 bin 249 TL'ye, yoksulluk sınırı 13 bin 843 TL'ye yükseldi. Ocak ayında gıda fiyatları aylık yüzde 3,71, yıllık yüzde 59,67 arttı.

Asgari ücretin belli olmasından yaklaşık 6 hafta sonra dört kişilik hane için gıda harcaması tutarı açlık sınırı ile aynı seviyeye geldi.

Ziraat Bankası eski genel müdürü Şenol Babuşcu, dün açıklanan Türk- iş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasına tepki gösterdi. Babuşcu, 'Açlık Sınırı' eşittir 'asgari ücret' dedi.

Babuşcu, açlık sınırına tepkisini "Açlık Sınırı = Asgari Ücret "Başka Söze Gerek Yok" diyerek gösterdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap