SON DAKİKA



Haber > Gündem > Zorbalığa hayır, Mursi'ye evet

Zorbalığa hayır, Mursi'ye evet

16 Ağustos 2013 Cuma - 17:09




Trabzon’da Cuma namazı çıkışı Mısır'da, darbe rejimi tarafından öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.





İskender Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından basın açıklaması yapılırken Mısır’da katledilenler için dua okundu. Trabzon Sivil İnisiyaftifi tarafından organize edilen basın açıklamasını okuyan Trabzon Belediyesi Gençlik Merkezi Başkan Vekili Salih Battalbaş, Mısır’da silahsız Müslümanlar'ın keskin nişancılar tarafından vurulduğunu ifade ederek, “Çarşamba günü yine Mısır’ın o modern Firavunu halka saldırdı. 4 bin 500 den fazla kişiyi katletti. 10 binden fazla kardeşimiz yaralı. Bu olaylar hale devam ediyor. Silahsız Müslümanlar keskin nişancılar tarafından vuruluyor, tanklarla eziliyorlar. Çocuklar kadınları ayakaltı ediyorlar. Namussuzluğu o kadar ileriye götürdüler ki ambulansları durduruyorlar, hastanelere yaralıları almıyorlar. İnsanları ölüme terk ediyorlar. Ancak şu da bir gerçek ki Mısır’lı Müslümanlar taviz vermiyor ve geri dönmüyor. Zulüm arttıkça direniş güçleniyor” dedi. Allah’tan başka kimseden yardım beklemediklerini ifade eden Battalbaş, “Bizim ABD, AB’den BM ve NATO gibi kuruluşlarının neden kurulduğunu kime hizmet ettiğini biliyoruz. Allah’tan başka kimseden yardım beklemiyoruz. Gölgelerin üzerimize geldiği en zor zamanlarda güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk. Trabzon halkına bir ricamız var ses verin eylemlerimize ve dua edin” diye konuştu. Basın açıklamasında "Zorbalığa hayır, Murri'ye evet!', 'İslam düşmanı darbecilere karşı, bütün ümmet tek yürek', ' Hukuksuzluğa ve laik zorbalığa karşı diren Mursi, diren Mursi'" şeklinde yazılı dövizler yer alırken, atılan sloganlarda da Mısır’da yapılanlar kınandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap