SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 3 Yıllık İcraatlarını 3 Saatte Anlattı

3 Yıllık İcraatlarını 3 Saatte Anlattı

06 Nisan 2012 Cuma - 15:13




Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısıyla görevdeki 3 yılını değerlendirdi





Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda 3 yıllık icraatlarını 3 saat süren basın toplantısında anlatan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim öncesi vaat ettiği ‘61 Proje’nin geldiği son durum hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu 61 proje içerisinde sadece 10 projenin yapımına başlamadıklarını belirterek, “Fakat bunun dışında 61 proje içerisinde olmayıp da sonradan ortaya koyduğumuz ve yaptığımız projeler var. Bunlarla birlikte proje sayımız 78’e çıktı. 10 projenin yapımına başlanmadığını dikkate alırsak 68 projeye başladık. Bir kısmını bitirdik, bir kısmının da yapımı devam ediyor. Başarı Trabzon halkınındır” dedi. Zağnos, Tabakhane Vadisi ve Çömlekçi Dönüşüm projeleri ile ilgili yapılan "Projeleri TOKİ yapıyor" eleştirilerine cevap veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bunu söyleyenler çok küçük bir azınlık. Muhalefet partileri, onlarda sevinsin bizi izlemeye devam etsinler. Kaynaklar devletin kaynağı. Benim kaynağım, karayollarının kaynağı diye bir şey yok. Bugün böyle olsa, her belediye İller Bankasından para alıyor, bizim paramız değil, herkes para alıyor. O zaman kimse kaynak almasın. 'Hayır efendim bu para benim kira gelirlerimden veya kaynağımdan elde edilmiş değildir' diyerek define mi aramaya başlayacağız” diye konuştu. Akyazı Projesi ile ilgili de bilgi veren Gümrükçüoğlu “Bu proje Trabzon’un ufuk projelerinden biri. Dolgu işlemleri bu yılın Ağustos ayında bitecek. Şuanda stadın projesine çalışılmakta. Temeli atıldıktan 24 ay sonra tamamlanarak Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine girecek" şeklinde konuştu.
Basın toplantısında yapamadıklarını da açıklayan Başkan Gümrükçüoğlu, yapamadığı projeleri “Karşıyaka Vadisi rekreasyon projesi, Modern terminal binası, Modern semt Pazarları, Trabzon konakları, Kadınlar için spor kompleksi, Kent arşivi ve kent müzesi, Minia Karadeniz, Boztepe'ye teleferik, Bilim merkezi, Toptancılar sitesi” olarak sıraladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şike süreci ile ilgili son günlerde yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine ise Başkan Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Trabzonspor'un bu şike iddialarına hiç bir şekilde buluşmadığını gönülden anlıyorum ve biliyorum. Yoksa Trabzonspor'un gönülden bir taraftarı olarak takip eden birisi olarak aldatılmış hissederim kendimi. Şike yapmışsa her türlü cezaya uğramasını mazur karşılarım. Dolayısıyla Trabzonsporumuzun şikeye zerresine kadar bulaşmadığını bildiğim için hak ve adaleti istediğim için bunun tecelli etmesini beklerim. Şahsen benim takımım şike yapmışsa benim takımım beni aldatmıştır. Beni ve hiç saymıştır. Hakkımızı istiyoruz adaleti istiyoruz. Hak hukuk neyse o olmalı."

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap