SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AK Parti ve MHP ittifak sahasını genişletiyor..

AK Parti ve MHP ittifak sahasını genişletiyor..

17 Şubat 2019 Pazar - 11:20




MHP Giresun’da çekiliyor. Gümüşhane kıran kırana!





AK Parti ile MHP’nin ittifak yapılan illerin sayısını 50’ye çıkarmaya hazırlanıyor. AK Parti’yi Giresun’da destekleme kararı alan MHP Giresun adayı Hasan Yılmaz’a “Çekil” talimatı verdi. Gümüşhane’de AK Parti ile MHP arasında tam bir savaş yaşanıyor.

Cumhur İttifakı  genişlemek için harekete geçti..

İttifak yapılması düşünülen il sayısı 50’ye çıkarılıyor..

ÖZHASEKİ AÇIKLADI

İttifakın kapsamının genişletilmesine yönelik olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki  MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir araya geldikten sonra "20 civarında il üzerinde görüşüyoruz"  açıklaması yaptı.


İki partinin ittifak halinde kazanabileceği ya da ittifak yapılmazsa kaybedilebilecek illerin üzerinde duruldu.

HANGİ İLLER

İsmi geçen iller arasında Ağrı, Bartın, Bilecik, Bitlis, Burdur, Edirne, Giresun, Kırklareli, Siirt, Zonguldak, Bolu, Yalova, Iğdır bulunuyor.

Bu iller arasına  AK Parti ile MHP teşkilatlarının birbirlerine yönelik ağır eleştiriler getirdiği  Gümüşhane’ninde dahil edilme olasılığının olduğu Genel Merkez kulislerinde tartışılmaya başlandı.

GÜMÜŞHANEDE CUMHUR RAHATSIZ


Gümüşhane’de iki parti tabanlarının Genel Merkezlerine şehirde yaşanan  AK Parti ve MHP gerginliğini şikayet etmesi üzerine durum değerlendirilmesi yapılmaya başlandığı öğrenildi.

GİRESUNDA İTTİFAK TAMAM

Giresun’da ise AK Parti ile MHP ittifakı tamam gibi. CHP’nin iki dönemdir Belediyeyi elinde tutması  anketlerden yine Başkan Kerim Aksu’nun önde çıkması üzerine AK Parti ile MHP Genel Merkezlerinin ittifak kapsamına Giresun’u da dahil ettiği ortaya çıktı.

MHP YILMAZI ÇEKİYOR

MHP Giresun MHP Belediye Başkan adayı Hasan Yılmaz’a  Genel Merkezden“Adaylıktan çekil. AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu’nu destekleyeceğiz” talimatı geldiği ortaya çıktı.


Hasan Yılmaz’ın Belediye Meclisinde yer alacağı seçimin kazanılması halinde Beledilye Başkan yardımcısı olacağı söylenirken İki Parti Meclis üyesi paylaşımlarını masaya yatırmaya başladı. 

Giresun’da  aday çıkarmayan İYİ Parti CHP adayı mevcut belediye Başkanı Kerim Aksu’yu destekliyor.

Yani  Giresun’da Cumhur ve Millet ittifakı karşı karşıya gelecek..

Bir tarafta mevcut başkan Kerim Aksu..

Diğer tarafta Aytekin Şenlikoğlu


GÜMÜŞHANE KIRAN KIRANA

Gözlerin üzerinde olduğu  bir başka il ise Gümüşhane.

Hiçbir partinin ittifak yapmadığı   AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen, MHP’nin  AK Parti eski milletvekili Sabri Varan’ı  CHP’nin Bedri Ağaç’ı İYİ Partinin ise eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ yı aday  gösterdiği  Gümüşhane’de özellikle AK Parti ile MHP arasında sert tartışmalar ve eleştirilerle   kıran kırana mücadele yaşanıyor.

VARAN ÇİMEN’E KARŞI

MHP adayı Sabri Varan dün görkemli bir aday tanıtım toplantısında gövde gösterisi yaptı. AK Parti ve MHP Genel Merkezlerinin Gümüşhane’yi yeniden masaya yatırma olasılığı olduğu da konuşulurken MHP adayı Sabri Varan ‘Bizim derdimiz Gümüşhane. Bu seçimi kazanacağız” dedi. Mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen ise  Varan’ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap vermekten kaçınırken kendinden emin görünüyor.


CANLI’NIN İNCE HESABI

AK Parti ile MPP arasındaki kıran kırana savaşı İYİ Parti adayı eski Başkan Mustafa Canlı çalışarak izlerken   AK  Parti ile MP arasındaki mücadelenin arısından kendisinin sıyrılıp başkan seçileceğini hesap ediyor. Gümüşhane’de Millet ittifakının Canlı üzerinde seçimlere ittifak yaparak girmesine de kesin gözü ile bakılıyor.

Haber: Ebru TAVŞAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap